Gyoza gombóc spenóttal, friss korianderrel tálalva

Gyoza gombóc spenóttal

A gyoza egy tradicionális japán étel, melyet gyakran tálalnak levesek mellett vagy önálló ételként. A spenótos változat egy friss és tápláló alternatívát kínál a klasszikus húsos gyozához. A spenót és szójaszósz töltelék kombinációja egy izgalmas és finom ízélményt biztosít, amely tökéletesen illik a gyoza tésztájához. A gyoza egy egyszerű, de elegáns étel, amely bármely étkezést különlegessé tehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
200 g Spenót
150 g Húsminta (vegetáriánus vagy hússal)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Soya szósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Gyömbér
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd forró vízben 1-2 percig blanszírozd, hogy megpuhuljon. Ezután tedd hideg vízbe, majd szűrd le és aprítsd fel.

    A blanszírozás segít megőrizni a spenót színét és ízét, miközben megpuhul.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd fel apróra, és egy serpenyőben a szezámolajon pirítsd meg őket.

    A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az ízeket, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    3

    A húsmintát (vegetáriánus vagy hússal) tedd a serpenyőbe a hagymához, és pirítsd meg alacsony lángon, amíg a hús átsül, vagy a vegetáriánus változat jól elkeveredik.

    Ha vegetáriánus változatot használsz, a húsmintát jól össze kell keverni, hogy egyenletesen átsüljön.

    4

    Add hozzá az aprított spenótot, a szójaszószt és a gyömbért, majd keverd össze alaposan. Hagyd hűlni a tölteléket.

    Ha szeretnéd, egy kevés chili is adható hozzá a töltelékhez, hogy pikánsabb legyen.

    5

    A gyoza tésztát töltsd meg a hűlt töltelékkel, és formázd gombócokká. A széleket enyhén nedvesítsd meg, hogy jól záródjanak.

    A gyoza tészta széleit alaposan összenyomva ügyelj arra, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.

    6

    A gombócokat egy forró serpenyőben egy kis olajjal pirítsd meg, majd egy kevés vizet önts alá, és lefedve párold őket, amíg a tészta megpuhul és a töltelék átsül.

    A pirítás és párolás kombinációja adja meg a gyoza jellegzetes textúráját, ropogós aljjal és puhára főtt töltelékkel.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és kínáld mellé szójaszószt vagy egy pikáns mártogatós szószt.

    A koriander frissessége kiemeli a gombóc ízét, és tökéletes kiegészítője a fűszeres gyozának.