Vaníliás karamellás brownie fagylalt tálalva

Häagen-Dazs Vanilla Caramel Brownie

A vanília, karamell és brownie tökéletes harmóniát alkot ebben a fagylaltban. A Häagen-Dazs prémium jégkrémjei híresek a gazdag ízvilágukról, és most ezt az élményt otthon is elkészítheted. A brownie, amelyet először az Egyesült Államokban készítettek el a 19. század végén, azóta az egyik legnépszerűbb süteménnyé vált. A házi készítésű karamell ötvözése a krémes vanília fagylalttal és a brownie darabokkal egyedülálló ízélményt biztosít. Ez az édesség tökéletes választás egy különleges desszertként vagy egy forró nyári nap hűsítő finomságaként!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
5 ml Vanília kivonat
100 g Barna cukor
50 g Vaj
100 ml Tejszín (karamellhez)
150 g Brownie darabok
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábosban közepes lángon megolvasztjuk a barna cukrot és a vajat, folyamatosan kevergetve, amíg aranybarna karamellré válik.

    Fontos, hogy folyamatosan keverjük, mert a karamell könnyen leéghet. Használjunk vastag aljú edényt, hogy egyenletesebben melegedjen.

    2

    Óvatosan hozzáöntjük a 100 ml tejszínt, folyamatosan keverve, hogy sima, selymes karamellkrémet kapjunk. Félretesszük hűlni.

    A tejszínt lassan, vékony sugárban öntsük a karamellhez, miközben folyamatosan keverjük, mert különben kicsapódhat. Ha mégis kicsapódna, vegyük le a tűzről, és keverjük addig, amíg újra sima nem lesz.

    3

    Egy nagy tálban a hideg tejszínt kemény habbá verjük. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem verődik fel megfelelően.

    A tejszínt és a keverőtálat is hűtsük le előtte a hűtőben legalább 30 percig. Így sokkal könnyebben és gyorsabban felverődik.

    4

    A felvert tejszínhez óvatosan hozzáadjuk a kondenzált tejet és a vanília kivonatot, vigyázva, hogy a hab ne essen össze.

    A kondenzált tejet és vaníliát lassan, több részletben adagoljuk a tejszínhabhoz, és alulról felfelé óvatosan forgassuk bele egy spatulával.

    5

    Az elkészült karamellszószt belecsorgatjuk a tejszínes keverékbe, de nem keverjük teljesen el, hogy szép márványos hatás maradjon.

    A karamellszószt nagyobb csíkokban csorgassuk a tejszínes alapra, majd egy késsel vagy spatulával óvatosan húzzunk át rajta, hogy kialakuljon a márványos minta. Ne keverjük túl!

    6

    A brownie darabokat kisebb kockákra vágjuk, és óvatosan beleforgatjuk a fagylalt alapba, hogy minden falatban érezhető legyen a csokoládés sütemény.

    A brownie darabokat fagyaszd le egy kicsit, mielőtt belekevered a fagylaltba, így nem olvadnak el és megőrzik a formájukat.

    7

    Az elkészült keveréket egy mély edénybe öntjük, lefedjük, és legalább 6 órán át a fagyasztóban hagyjuk dermedni.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben fagyasszuk, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését. Ha nincs ilyen edényünk, akkor fóliával fedjük le közvetlenül a fagylalt tetejét, majd tegyük rá a fedőt.

    8

    Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Extra karamellel és brownie darabokkal díszítjük.

    Ha a fagylalt túl kemény, tegyük be a hűtőbe 10-15 percre tálalás előtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.