Haggis csokoládés desszertként, tejszínhabbal és dióval díszítve

Haggis csokoládés desszertként

A Haggis csokoládés desszertként egy újragondolt változata a hagyományos skót haggisnek. Az étel eredetileg egy húsos, fűszeres étel, amit hagyományosan bárányhúsból készítenek, de ebben a receptben a csokoládé és a tejszínhab hozzáadásával egy igazán különleges, édes desszertet kapunk. Az étel fűszeres és édes ízvilága teljesen új megvilágításba helyezi a klasszikus haggis ételt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Haggis
100 g Étcsokoládé
150 ml Tejszín
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Tört dió
1 ek. Kávé likőr
100 ml Friss tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A haggist készítsd el a szokásos módon, főzd meg, és szedd szét a húsos részeket. Ha szeretnéd, a fűszerekkel együtt is elkészítheted a haggis, de csak a húsos részére van szükség a desszerthez.

    A haggis hagyományosan bárányból készül, és a fűszerek ízét átveszi, de desszertként érdemes kevésbé fűszeresen készíteni.

    2

    A csokoládét olvaszd meg a tejszínnel együtt egy hőálló tálban. Keverd jól össze, amíg sima csokoládés szószt kapsz.

    Ha gyorsan szeretnéd felolvasztani a csokoládét, mikróban is megteheted, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    Adj hozzá cukrot és vaníliás cukrot a csokoládékeverékhez, majd keverd el, amíg fel nem oldódik.

    Ha édesebbre szeretnéd, a cukor mennyiségét nyugodtan növelheted, de a csokoládé önállóan is gazdag ízt ad.

    4

    A haggis húsos részét keverd bele a csokoládés szószba, és adj hozzá egy evőkanál kávé likőrt, hogy mélyebb ízt kapjon.

    A kávé likőr nagyszerűen kiemeli a csokoládé és a haggis fűszeres ízét, próbáld ki bátran.

    5

    A keveréket tedd a hűtőbe, és hagyd pihenni legalább 2 órán keresztül, hogy összeérjenek az ízek.

    Minél tovább pihen a desszert, annál jobban összeérnek az ízek.

    6

    Tálalás előtt verj fel friss tejszínhabot, és szórd meg a desszertet tört dióval.

    A tejszínhab ad egy krémes textúrát, a dió pedig egy kis ropogósságot ad a desszertnek.

    7

    Tálald a haggis csokoládés desszertet, és élvezd a különleges, gazdag ízeket.

    Ez a desszert különösen gazdag és ínycsiklandó, tökéletes egy különleges étkezés végén.