Halloween-i gofri sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©vel Ă©s csokolĂĄdéöntettel

Halloween-i Gofri

A Halloween-i gofri egy igazi Ƒszi finomsĂĄg, amelyet a sĂŒtƑtök Ă©s a meleg fƱszerek varĂĄzsolnak kĂŒlönlegessĂ©. A belga eredetƱ gofri a 18. szĂĄzad Ăłta az egyik legkedveltebb reggeli Ă©s desszert, Ă©s ebben a vĂĄltozatban az Ƒsz Ă­zeit hozza el. A sĂŒtƑtökpĂŒrĂ© finoman Ă©des, a fahĂ©j Ă©s a szerecsendiĂł pedig melegsĂ©get ad az Ă©telnek. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy Halloween-i bulihoz vagy egy hƱvös Ƒszi reggelihez!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
730 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 300 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 60 g Olvasztott vaj
⭕ 100 g SĂŒtƑtökpĂŒrĂ©
⭕ 5 g FahĂ©j
⭕ 2 g Szerecsendió
⭕ 50 ml CsokolĂĄdéöntet
⭕ 100 ml Habtejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sĂŒtƑport, a cukrot, a vanĂ­liĂĄs cukrot, a fahĂ©jat, a szerecsendiĂłt Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk.

    Fontos, hogy a sĂŒtƑport egyenletesen elkeverjĂŒk a liszttel, hogy a gofri egyenletesen emelkedjen meg.

    2

    A tojĂĄsokat egy mĂĄsik tĂĄlban enyhĂ©n felverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a tejet, az olvasztott vajat Ă©s a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t. JĂłl elkeverjĂŒk.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a vaj nem tĂșl forrĂł, amikor a tojĂĄsokhoz adod, kĂŒlönben megsĂŒtheti azokat.

    3

    A nedves hozzĂĄvalĂłkat fokozatosan a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz öntjĂŒk, miközben folyamatosan keverjĂŒk. Fontos, hogy ne keverjĂŒk tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy a gofri könnyƱ Ă©s levegƑs maradjon.

    Csak addig keverd a tĂ©sztĂĄt, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen hogy nedvesek lesznek. A csomĂłk nem baj, tĂșlkeverĂ©s viszont igen.

    4

    A gofrisĂŒtƑt elƑmelegĂ­tjĂŒk, majd egy kevĂ©s olajjal vagy vajjal megkenjĂŒk, hogy a gofri ne ragadjon le.

    Ha a gofrisĂŒtƑd tapadĂĄsmentes bevonattal rendelkezik, akkor is Ă©rdemes egy kevĂ©s zsiradĂ©kkal kikenni, hogy a gofri könnyebben kijöjjön.

    5

    Egy merƑkanĂĄllal a tĂ©sztĂĄbĂłl annyit öntĂŒnk a sĂŒtƑbe, hogy az egyenletesen elterĂŒljön, majd 3-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a gofrisĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒgg. Figyeld a gofrit, Ă©s vedd ki, amikor szĂ©p aranybarna.

    6

    A kĂ©sz gofrikat rĂĄcsra tesszĂŒk hƱlni, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha maradjon.

    A rĂĄcson hagyva a gofri nem ĂĄzik el a sajĂĄt gƑzĂ©tƑl, Ă­gy ropogĂłs marad.

    7

    TĂĄlalĂĄskor csokolĂĄdéöntettel Ă©s tejszĂ­nhabbal dĂ­szĂ­tjĂŒk, hogy igazi Halloween-i megjelenĂ©st kapjanak.

    HasznĂĄlj Halloween-i tĂ©mĂĄjĂș szĂłratokat, cukrokat vagy formĂĄkat a dĂ­szĂ­tĂ©shez.