Halloween-i gofri sütőtökpürével és csokoládéöntettel

Halloween-i Gofri

A Halloween-i gofri egy igazi őszi finomság, amelyet a sütőtök és a meleg fűszerek varázsolnak különlegessé. A belga eredetű gofri a 18. század óta az egyik legkedveltebb reggeli és desszert, és ebben a változatban az ősz ízeit hozza el. A sütőtökpüré finoman édes, a fahéj és a szerecsendió pedig melegséget ad az ételnek. Tökéletes választás egy Halloween-i bulihoz vagy egy hűvös őszi reggelihez!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
730 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
50 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
60 g Olvasztott vaj
100 g Sütőtökpüré
5 g Fahéj
2 g Szerecsendió
50 ml Csokoládéöntet
100 ml Habtejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    Fontos, hogy a sütőport egyenletesen elkeverjük a liszttel, hogy a gofri egyenletesen emelkedjen meg.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a sütőtökpürét. Jól elkeverjük.

    Győződj meg róla, hogy a vaj nem túl forró, amikor a tojásokhoz adod, különben megsütheti azokat.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, hogy a gofri könnyű és levegős maradjon.

    Csak addig keverd a tésztát, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem baj, túlkeverés viszont igen.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    Ha a gofrisütőd tapadásmentes bevonattal rendelkezik, akkor is érdemes egy kevés zsiradékkal kikenni, hogy a gofri könnyebben kijöjjön.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor szép aranybarna.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    A rácson hagyva a gofri nem ázik el a saját gőzétől, így ropogós marad.

    7

    Tálaláskor csokoládéöntettel és tejszínhabbal díszítjük, hogy igazi Halloween-i megjelenést kapjanak.

    Használj Halloween-i témájú szóratokat, cukrokat vagy formákat a díszítéshez.