Halva kókuszreszelékkel tálalva

Halva kókuszreszelékkel

A halva egy hagyományos indiai édesség, amelyet számos variációban készítenek, de a kókuszos halva az egyik legnépszerűbb. A kókuszreszelék, a fahéj és a mandula minden falatot különlegessé tesz. Eredetileg ünnepi desszertként fogyasztják, de ma már a mindennapi étkezések részévé vált. A növényi olajjal és kókuszreszelékkel készített verzió vegán diétába is illeszkedik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Durum búzaliszt
3 ek. Növényi olaj (pl. napraforgóolaj)
150 g Cukor
250 ml Víz
50 g Kókuszreszelék
1 csipet Fahéj
30 g Mandula (opcionális)
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A durumbúzalisztet egy közepes lábosban kezd el pirítani a növényi olajon közepes lángon.

    A lisztet folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.

    2

    Pirítsd 8-10 percig, amíg szép aranybarna színt kap. Ezalatt a víz és a cukor keverékét forrald fel egy másik edényben.

    A pirított liszt adja meg a halva jellegzetes ízét, ne hagyd el ezt a lépést.

    3

    Amikor a víz felforrt és a cukor feloldódott, add hozzá a forró cukros vizet a pirított liszthez, és keverd alaposan össze.

    Lassan adagold hozzá a forró vizet, hogy elkerüld a csomók képződését.

    4

    Folyamatos keverés mellett, alacsony lángon főzd 10-12 percig, amíg a halva kezd összeállni és besűrűsödik.

    A halva akkor kész, amikor a tészta már nem ragad az edény falához.

    5

    Add hozzá a kókuszreszeléket, fahéjat, és a vaníliás cukrot, majd jól keverd össze.

    A kókusz és a fahéj adja meg a halva különleges ízét, próbálj friss kókuszreszeléket használni.

    6

    A kész halvát tedd tálba, és hagyd kihűlni, majd szórd meg mandulával, ha szeretnéd.

    Ha mandulát használsz, pirítsd meg egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon.