A durumbúzalisztet egy közepes lábosban kezd el pirítani a növényi olajon közepes lángon.
A lisztet folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.
Pirítsd 8-10 percig, amíg szép aranybarna színt kap. Ezalatt a víz és a cukor keverékét forrald fel egy másik edényben.
A pirított liszt adja meg a halva jellegzetes ízét, ne hagyd el ezt a lépést.
Amikor a víz felforrt és a cukor feloldódott, add hozzá a forró cukros vizet a pirított liszthez, és keverd alaposan össze.
Lassan adagold hozzá a forró vizet, hogy elkerüld a csomók képződését.
Folyamatos keverés mellett, alacsony lángon főzd 10-12 percig, amíg a halva kezd összeállni és besűrűsödik.
A halva akkor kész, amikor a tészta már nem ragad az edény falához.
Add hozzá a kókuszreszeléket, fahéjat, és a vaníliás cukrot, majd jól keverd össze.
A kókusz és a fahéj adja meg a halva különleges ízét, próbálj friss kókuszreszeléket használni.
A kész halvát tedd tálba, és hagyd kihűlni, majd szórd meg mandulával, ha szeretnéd.
Ha mandulát használsz, pirítsd meg egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.