Harira lencsével, csirkehússal tálalva, friss cilantro és limoncello kíséretében

Harira lencsével

A harira egy hagyományos marokkói étel, amely télen különösen kedvelt, mivel gazdag ízeivel és fűszerességével melegít meg. A lencse és csirkehús kombinációja egy igazi tápláló ételt alkot, melyet a harira fűszerkeverék és limoncello tesz egyedivé. Tálald friss kenyérrel, és élvezd a különleges ízélményt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
300 g Csirke hús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 csokor Cilantro
1 l Zöldségleves alaplé
1 ek. Limoncello
2 ek. Fűszerkeverék (harira)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét áztasd be legalább 1 órára, majd szűrd le és tedd félre.

    Ha sietsz, a lencsét előző nap is beáztathatod, hogy gyorsabban elkészüljön.

    2

    A csirkét vágd kis kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A csirkehús könnyen átsül és gyorsan megpuhul, így nem kell sok időt eltölteni a pirítással.

    3

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a csirkét. Miután a csirke szép barna színt kapott, add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg és ne legyen keserű.

    4

    A paradicsomot hámozd meg, vágd fel kockákra, és add hozzá a csirkéhez. Fűszerezd a köménnyel, harira fűszerkeverékkel, és főzd egy kicsit, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A harira fűszerkeveréket mindig frissen, otthon keverheted össze a kívánt mennyiségben.

    5

    Öntsd rá a zöldségleves alaplevet, majd add hozzá az előkészített lencsét is. Főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a lencse megpuhul.

    A lencse főzésekor figyeld a víz szintjét, és szükség szerint pótold, hogy mindig ellepje.

    6

    Amikor a lencse teljesen megpuhult, add hozzá a friss cilantro-t, valamint egy evőkanál limoncello-t a különleges ízért.

    A limoncello frissítő citrusos ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, citromlével is pótolhatod.

    7

    Főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald forrón.

    Friss naan kenyér vagy más lapos kenyér jól illik hozzá.