Hatsu yakitori csirke szív pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Hatsu yakitori (csirke szív)

A Hatsu yakitori egy tradicionális japán étel, amely csirke szívből készül. A szív különleges, gazdag ízét a szójaszósz és a mirin marinádja kiemeli, miközben a pálcikákon való grillezés lehetővé teszi, hogy a hús finoman karamellizálódjon. A szezámmag hozzáadásával a fogás ropogós textúrát kap, és fokozza a csirke szív ízét. A Hatsu yakitori egy közkedvelt étel Japánban, különösen azok számára, akik szeretik a gazdag és intenzív ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke szív
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke szívet megtisztítod és vékony szeletekre vágod. Ha szükséges, távolítsd el a felesleges ereket.

    A csirke szívet frissen használd, hogy megőrizzük az ízét és textúráját.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke szívre. Hagyjd állni 20-30 percig, hogy a szív átvegye az ízeket.

    A csirke szív jól átveszi a marinád ízét, de 20-30 perc is elegendő.

    3

    A csirke szíveket tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.

    A pálcikák áztatása segít, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a csirke szíveket közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.

    A csirke szív gyorsan megsül, így ügyelj arra, hogy ne száradjon ki.

    5

    A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag ropogós textúrát ad, ami tökéletes kiegészítője a szív ízének.