Egy nagy üvegbe tegyük a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a reszelt gyömbért és a narancshéjat.
A narancshéjat vékonyan hámozzuk, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert az keserűvé teheti a likőrt.
Öntsük rá a vodkát, majd zárjuk le az üveget. Hagyjuk állni 10 napig sötét, hűvös helyen. Naponta rázzuk fel az üveget, hogy az aromák jobban kioldódjanak.
Minél tovább áztatjuk a fűszereket, annál intenzívebb lesz az íze. Akár 2-3 hétig is áztathatjuk.
Egy lábosban melegítsük fel a vizet, és keverjük hozzá a mézet, amíg teljesen feloldódik. Hagyjuk kihűlni a mézes szirupot.
A méz helyett használhatunk cukrot is, de a méz egyedi ízt ad a likőrnek.
Szűrjük le a fűszeres vodkát egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsuk a fűszereket és a gyömbér darabokat.
A szűréshez használhatunk gézlapot is, hogy biztosan minden apró darabka eltávolításra kerüljön.
Keverjük össze a leszűrt vodkát és a kihűlt mézes szirupot. Alaposan keverjük össze, majd öntsük sterilizált üvegekbe.
Kóstoljuk meg a keveréket, és ha szükséges, adjunk hozzá még mézet vagy vodkát, hogy az íze a számunkra megfelelő legyen.
Hagyjuk pihenni a házi likőrt legalább 2 hétig, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasszuk ízlés szerint.
Minél tovább pihentetjük a likőrt, annál jobban összeérnek az ízek, és annál finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.