Frissítő hideg meggyleves tejszínhabbal díszítve, fehér tálban tálalva.

Hideg meggyleves

A Hideg Meggyleves egy nyári kedvenc, amely különösen a forró napokon hoz enyhülést. A friss, lédús meggyből készült leves különleges ízvilágot kínál, és a joghurt vagy tejszín hozzáadásával krémes textúrát kap. Az édes és savanykás meggy íze tökéletesen kiegészíti a leves frissességét, amelyet akár hidegen, akár langyosan is tálalhatunk.

Ez a leves nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, hiszen a meggy gazdag vitaminokban és antioxidánsokban. A Hideg Meggyleves egy igazi klasszikus nyári étel, amely könnyen elkészíthető és mindig frissítő élményt ad a fogyasztónak. Legyen szó egy családi étkezésről, vagy egy vendégségre való felkészülésről, biztosan nem fog csalódást okozni.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Meggy
1 l Víz
100 g Cukor
1 rúd Fahéj
5 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé
200 ml Tejföl
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Info

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a megmosott meggyet egy lábasba, és öntsd fel a vízzel. Add hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, és forrald fel.

    Ha nincs friss meggyed, használhatsz fagyasztott meggyet is. A cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél bele többet.

    2

    Főzd a levest közepes lángon 10-15 percig, amíg a meggy megpuhul.

    Ne főzd túl a meggyet, mert széteshet.

    3

    Keverd hozzá a citromlevet és a vaníliás cukrot, majd vedd le a tűzről.

    A citromlé frissíti a leves ízét. A vaníliás cukor helyett használhatsz vanília kivonatot is.

    4

    Keverd simára a tejfölt egy kis forró levessel, majd fokozatosan add hozzá a leveshez. Jól keverd össze.

    A tejfölt mindig hőkiegyenlítéssel add a leveshez, különben kicsapódhat. A hőkiegyenlítés azt jelenti, hogy először egy kis forró levest keversz a tejfölhöz, majd ezt a keveréket öntöd a levesbe.

    5

    Hűtsd le a levest, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára. Tálald hidegen.

    A leves akkor a legfinomabb, ha teljesen lehűl. Tálaláskor tehetsz a tetejére tejszínhabot vagy egy kanál tejfölt.