Honey Appam mézzel, friss banán és kókusztej ízesítéssel tálalva

Honey Appam

A Honey Appam egy tradicionális dél-indiai édesség, amelyet gyakran készítenek ünnepekre és különleges alkalmakra. A banán és a kókusztej édes, de mégis gazdag ízeket biztosít, miközben a méz egy különleges, természetes édességet ad a falatoknak. Ez a recept egy könnyű és ínycsiklandó módja annak, hogy a hétköznapokat is édesebbé tedd!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 ml Kókusztej
1 db Banán
30 g Cukor
0.5 tk. Félsó
1 tk. Baking powder
50 g Tiszta méz
1 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a fél tk sót és a sütőport. Keverd össze alaposan.

    A rizsliszt nem tartalmaz glutént, ezért különösen finom textúrát ad a tésztának. Ne hagyd ki a sütőport, hogy könnyű és légies legyen.

    2

    A banánt villával törd össze egy kis tálban, amíg teljesen pépes nem lesz. Ha nem szereted a darabos tésztát, pürésítheted a banánt egy botmixerrel.

    A banán édesíti a tésztát, így a cukrot kevesebbre is csökkentheted, ha édesebb banánt választasz.

    3

    Add hozzá a kókusztejet a rizsliszthez és a pépesített banánt. Keverd össze jól, hogy sima tésztát kapj.

    A kókusztej segít lágy, krémes tésztát létrehozni, de ha nem szereted, helyettesítheted normál tejjel is.

    4

    Az egészet jól összekeverve hagyd állni egy fél órán keresztül, hogy a tészta kissé megpuhuljon és a hozzávalók jól összeérjenek.

    Ha a tésztád túl sűrű lenne, egy kis vízzel vagy kókusztejjel hígíthatod.

    5

    Készítsd elő a serpenyőt, és forrósítsd fel a vajat. Kanalazz kis adagokat a tésztából a serpenyőbe, és formázz kis palacsintaszerű falatokat. Mindkét oldalát pirítsd aranybarnára.

    A tészta elég ragacsos, így ügyelj rá, hogy ne legyenek túl nagyok az adagok, hogy könnyebben megfordíthatók legyenek.

    6

    Miután a palacsinták elkészültek, a mézet melegítsd fel egy kis serpenyőben, és csurgasd a palacsintákra. Tálald melegen!

    A mézet ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen megkaramellizálódhat, amit nem szeretnénk.