Hủ tiếu csirkével, friss korianderrel és zöldhagymával tálalva, gazdag leves alaplével.

Hủ tiếu csirkével

A hủ tiếu egy hagyományos vietnámi étel, amelyet többféle húsból, például csirkéből, marhából vagy sertésből készítenek. Az étel különlegessége a gazdag alaplé, amely friss fűszerekkel és húsokkal van gazdagítva. A csirkés változat különösen népszerű, mivel a csirkehús lágy és ízletes, a leves pedig frissítő és tápláló. Az étel gazdag íze és tészta alapja tökéletesen illeszkedik a vietnámi konyha hagyományaihoz, és remek választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkecomb
200 g Hủ tiếu tészta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Hal alaplé
1 csokor Friss koriander
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 csipet Tészta ízesítő (só, bors)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot sóval és borssal ízesítve tedd fel főni egy lábasban. Adj hozzá egy kevés vízet, majd főzd 30 percig, amíg a hús megpuhul.

    A csirke ízét gazdagíthatod egy kis szójaszósszal, hogy még mélyebb ízt kapjon.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg illatosak nem lesznek.

    A pirított fokhagyma és hagyma alapja a leves gazdag ízének, így fontos, hogy alacsony lángon pirítsd őket, hogy ne égjenek meg.

    3

    A hal alaplevet öntsd a serpenyőbe a pirított hagymához, majd add hozzá a főtt csirkecombot és a főzővizet. Főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hal alaplé gazdag ízvilágot ad, de ha nem találsz ilyet, használhatsz csirkealaplevet is.

    4

    A hủ tiếu tésztát főzd meg külön edényben 5-7 perc alatt, majd szűrd le és tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, mert elveszíti az al dente állagát, és ragacsos lesz.

    5

    A kész levest tálald úgy, hogy a hủ tiếu tészta alapjára mered a csirkehúst és a levest. Tedd a tetejére apróra vágott koriandert és zöldhagymát.

    A koriander frissessége és a zöldhagyma enyhe íze tökéletesen kiegészíti a gazdag levest.