Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, zsemlemorzsát, tojást, zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze a masszát, majd formázz belőle kis gombócokat.
A massza akkor lesz a legjobb, ha a hozzávalókat kézzel gyúrod össze. Ha túl lágy lenne a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a húsgombócokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna kérget nem kapnak. Vedd ki, és tedd félre őket.
Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a gombócok nem pirulnak szépen, hanem párolódnak. Inkább több részletben süsd őket.
Ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg röviden a paradicsompürét, add hozzá a cukrot, bazsalikomot és oregánót. Keverd össze, és önts hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.
A paradicsompüré rövid pirítása kihozza az ízét és csökkenti a savasságát. A cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.
Tedd vissza a húsgombócokat a paradicsomszószba, és lassú tűzön főzd 15-20 percig, amíg a gombócok teljesen átfőnek és átveszik a szósz ízét.
Fontos, hogy lassú tűzön főzd, különben a szósz leéghet, a gombócok pedig nem főnek át teljesen. Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le.
Tálald a húsgombócokat főtt spagettivel, rizzsel vagy friss kenyérrel, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A parmezán sajt reszelve is remekül illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.