Idiyappam tálalva, kókusztejjel és kókuszreszelékkel, frissen gőzölve

Idiyappam

Az idiyappam a dél-indiai konyha egyik klasszikusa, amely rizslisztből készült tésztával és gőzöléssel készül. Az étel egyszerű, de rendkívül finom, és az egyik legkedveltebb reggeli vagy könnyű étkezés Indiában. Az idiyappam friss kókusztejjel és kókuszreszelékkel tálalva a legfinomabb, de más ételek mellé is kiváló köretként is szolgálhat. A gőzölésnek köszönhetően az étel puha és könnyű, ami ideális reggelire, mivel nem nehezíti el az emésztést.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizsliszt
180 ml Forró víz
1 tk.
100 ml Kókusztej
50 g Friss kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet szitáld át egy tálba, majd add hozzá a sót, és keverd össze.

    A rizsliszt szitálása biztosítja, hogy a tészta finom és csomómentes legyen.

    2

    Forralj fel egy kevés vizet, majd öntsd a forró vizet a rizsliszthez apránként, miközben folyamatosan kevergeted.

    Ha túl kemény a tészta, adj hozzá egy kis extra forró vizet, hogy rugalmassá váljon.

    3

    Amikor a tészta összeállt, formálj belőle kis golyókat, majd egy gőzölő kosárba helyezd őket.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, mert így könnyebben átjárja a gőz.

    4

    Gőzöld a golyókat 10-15 percig, amíg a tészta átsül és megpuhul.

    A gőzölés segít abban, hogy az idiyappam puha és könnyű maradjon.

    5

    Miután elkészült, tálald a kókusztejjel és friss kókuszreszelékkel.

    A kókusztej friss és krémes ízt ad az idiyappamnak, míg a kókuszreszelék hozzáadja a textúrát és a szintén kókuszos ízt.