Készítsd elő a hozzávalókat: a főtt burgonyát törd össze, a hagymát, gyömbért és fokhagymát aprítsd finomra.
A burgonyát ne törd teljesen simára, hagyj benne kisebb darabokat a jobb textúra érdekében.
Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, tört burgonyát, zöldborsót és a fűszereket (chilipor, kurkuma, koriander, só). Alaposan dolgozd össze a masszát.
Ha a massza túl lágy, adj hozzá még egy kevés csicseriborsólisztet.
Formázz a masszából pogácsákat, és forró olajban süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon. Papírtörlőn csöpögtesd le.
A pogácsák formázása előtt nedvesítsd be a kezed, így nem ragad a massza.
Készíts mentás joghurtmártást: a joghurtot keverd össze az aprított mentával és egy csipet sóval.
A mártásba adhatsz egy kevés citromlevet is, hogy frissebb legyen az íze.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát enyhén, hogy ropogósak legyenek.
A zsemlét megkenheted egy kevés vajjal vagy ghível (tisztított vaj), mielőtt megpirítod.
Állítsd össze a burgert: helyezd a pogácsát a zsemle alsó felére, kanalazz rá a joghurtmártásból, és zárd le a zsemle felső részével.
A burgerbe tehetsz még vékonyra szeletelt uborkát és paradicsomot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.