A mentalevelet, korianderlevelet és a zöld chilit alaposan mosd meg, majd vágd durvára.
A chutney íze nagymértékben függ a menta és a koriander minőségétől, ezért használj friss, üde zöldfűszereket.
Egy turmixgépbe tedd a mentalevelet, koriandert, zöld chilit, fokhagymát, citromlevet, sót és cukrot. Turmixold simára.
Ha nincs turmixgéped, aprítógépet is használhatsz, de figyelj, hogy teljesen sima legyen a keverék.
Add a mentás keveréket a joghurthoz, és keverd alaposan össze, hogy egyenletes állagú legyen.
Használj sűrű, görög joghurtot a legjobb állag eléréséhez.
Hűtsd legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít az ízeknek összeérni, és még frissítőbbé teszi a chutney-t.
Tálald friss zöldségekkel, grillezett húsokkal vagy indiai ételek mellé.
A chutney a hűtőben 2-3 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.