Indiai korma curry szĂłsz tĂĄlalva

IndiĂĄn korma curry szĂłsz

A korma curry az indiai mogul konyha egyik ikonikus fogĂĄsa, amelyet hagyomĂĄnyosan lassĂș tƱzön fƑztek, gazdag Ă©s fƱszeres mĂĄrtĂĄsban. Az eredeti receptekben joghurtot Ă©s tejszĂ­nt hasznĂĄltak a krĂ©mes textĂșra elĂ©rĂ©sĂ©hez, de a modern vĂĄltozatokban gyakran kĂłkusztejjel kĂ©szĂ­tik. Ez a korma curry szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs vegetĂĄriĂĄnus Ă©s hĂșsos Ă©telekhez egyarĂĄnt. Az indiai Ă©telek kedvelƑi szĂĄmĂĄra igazi kulinĂĄris Ă©lmĂ©ny, amely könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ otthon.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 50 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 20 ml NövĂ©nyi olaj
⭕ 1 tk. Ɛrölt koriander
⭕ 1 tk. Ɛrölt rĂłmai kömĂ©ny
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt kurkuma
⭕ 1 tk. Garam masala
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt kardamom
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 1 tk. Só
⭕ 20 g Mandulaliszt
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Vågd apróra a vöröshagymåt, fokhagymåt és gyömbért.

    MinĂ©l aprĂłbbra vĂĄgod a hagymĂĄt, annĂĄl jobban szĂ©tfƑ a szĂłszban, Ă­gy krĂ©mesebb lesz a vĂ©geredmĂ©ny.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt. PirĂ­tsd aranybarnĂĄra, kb. 5 perc alatt.

    A hagymåt folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le. Akkor jó, ha szép aranybarna színt kap.

    3

    Add hozzå az aprított fokhagymåt és gyömbért, majd pirítsd tovåbbi 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma és a gyömbér hamar megég, ezért csak rövid ideig pirítsd.

    4

    Keverd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, Ă©s fƑzd 2-3 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A paradicsompĂŒrĂ© fƑzĂ©sĂ©vel elveszĂ­tjĂŒk a savanyĂș Ă­zĂ©t, Ă©s mĂ©lyebb, Ă©desebb Ă­zt kapunk.

    5

    Szórd bele a fƱszereket (koriander, római kömény, kurkuma, garam masala, kardamom, fahéj) és keverd alaposan össze.

    A fƱszereket Ă©rdemes frissen Ƒrölni, mert Ășgy intenzĂ­vebb az Ă­zĂŒk.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet Ă©s a vizet, majd keverd simĂĄra.

    A kĂłkusztej zsĂ­rtartalma befolyĂĄsolja a szĂłsz krĂ©messĂ©gĂ©t. Ha zsĂ­rosabb kĂłkusztejet hasznĂĄlsz, kevesebb vĂ­zre lesz szĂŒksĂ©ged.

    7

    Keverd hozzĂĄ a mandulalisztet, hogy besƱrƱsödjön a szĂłsz, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 5 percig.

    A mandulaliszt helyett hasznålhatsz mås lisztet is a sƱrítéshez, de a mandulaliszt kellemes ízt ad a szósznak.

    8

    Kóstold meg és ízlés szerint adj hozzå még sót vagy fƱszert.

    A só és a fƱszerek mennyisége ízlés kérdése, båtran kísérletezz!

    9

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tålald frissen készített ételek mellé, vagy tårold egy légmentesen zårható edényben.

    A szĂłsz hƱtƑben nĂ©hĂĄny napig elĂĄll.