Mosd meg alaposan a friss mentaleveleket és korianderleveleket, majd rázd le a felesleges vizet.
Fontos, hogy alaposan megmosd a zöldfűszereket, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.
Aprítsd durvára a zöld chilit. Ha kevésbé csípős változatot szeretnél, távolítsd el a magokat.
A chili magjai adják a leginkább csípős ízt, ezért ha enyhébb chutney-t szeretnél, távolítsd el őket.
Egy turmixgépbe vagy mozsárba tedd a mentaleveleket, koriandert, chilit, római köményt, sót és cukrot. Adj hozzá 30 ml vizet és turmixold simára.
Ha turmixgépet használsz, figyelj, hogy ne turmixold túl sokáig, mert a zöldfűszerek elveszíthetik a színüket.
Öntsd a pépesített keveréket egy tálba, majd add hozzá a natúr joghurtot és a citromlevet. Alaposan keverd össze.
Használj sűrű, görög joghurtot a legjobb eredmény érdekében.
Kóstold meg és ízlés szerint állítsd be az ízeket több sóval vagy citromlével, ha szükséges.
Az ízek egyensúlya nagyon fontos. A citromlé frissességet és savanyúságot ad, a só pedig kiemeli az ízeket.
Tálalás előtt legalább 10 percre tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít az ízeknek összeérni és a chutney-nak frissebbnek lennie.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.