A jalapeño paprikákat szeleteld fel, a magokat benne hagyhatod, ha csípősebbre szeretnéd a szószt.
A magok eltávolításával csökkentheted a szósz csípősségét. Viselj kesztyűt a paprikák kezeléséhez, hogy elkerüld a bőr irritációját.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
A hagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágd, hogy egyenletesebb legyen a szósz állaga. Használhatsz aprítógépet is a gyorsabb elkészítéshez.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig.
Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felvágott jalapeño paprikát, és pirítsd további 2 percig.
A jalapeño paprikát óvatosan kezeld, mert csípős! Használj gumikesztyűt, és ne dörzsöld a szemedet!
Öntsd hozzá az ecetet, a lime levét, a vizet, majd adj hozzá sót és cukrot.
A lime leve helyett használhatsz citromlevet is.
Forrald fel, majd főzd alacsony lángon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Keverd meg néha, nehogy leégjen.
Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd simára a szószt.
A pürésítésnél vigyázz, mert a forró szósz kifröccsenhet.
Hagyd kihűlni, majd öntsd sterilizált üvegbe. Hűtőben tárolva akár 1 hétig is eláll.
A sterilizált üveg hosszabb eltarthatóságot biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.