Jalapeños kókusztejes sörös mártás tálalva

Jalapeños kókusztejes sörös mártás

A jalapeños kókusztejes sörös mártás egy különleges, pikáns és krémes mártás, amely remekül passzol grillezett húsokhoz és tenger gyümölcseihez. A jalapeño csípőssége kiegyensúlyozza a kókusztej selymes lágyságát, míg a világos sör finoman mélyíti az ízeket. Ez a mártás különösen népszerű az ázsiai és dél-amerikai konyhában, ahol az intenzív és egzotikus ízek játéka elengedhetetlen. Ha szereted a csípős és izgalmas ízkombinációkat, akkor ez a recept garantáltan a kedvenceid közé fog kerülni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Kókusztej
100 ml Világos sör
1 db Jalapeño paprika
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Friss lime lé
15 g Méz
20 g Vaj
10 g Kukoricakeményítő
50 ml Víz
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a jalapeño paprikát finomra, hogy egyenletesen eloszoljon a mártásban.

    A jalapeño csípősségét a magok és a hártyák adják. Ha enyhébb mártást szeretnél, távolítsd el ezeket.

    2

    Hámozd meg és zúzd össze a fokhagymát, hogy intenzív ízt adjon a mártásnak.

    A zúzott fokhagyma erősebb ízt ad, mint a szeletelt vagy aprított.

    3

    Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az aprított jalapeñót és a zúzott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt kap.

    4

    Öntsd hozzá a világos sört, majd főzd közepes lángon 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon és az ízek összeérjenek.

    Használj jó minőségű, világos sört. A sör adja a mártás alapját és különleges ízét.

    5

    Keverd hozzá a kókusztejet és a mézet, majd folyamatos keverés mellett főzd további 5 percig.

    A kókusztej krémes állagot és édes ízt ad a mártásnak. Használhatsz teljes zsírtartalmú vagy light kókusztejet ízlés szerint.

    6

    Oldd fel a kukoricakeményítőt a hideg vízben, majd fokozatosan csorgasd a mártásba, folyamatos keverés mellett, hogy besűrűsödjön.

    Fontos, hogy a kukoricakeményítőt hideg vízben oldd fel, különben csomós lesz a mártás. Lassan csorgasd a mártásba, folyamatosan keverve, hogy elkerüld a csomósodást.

    7

    Adj hozzá frissen facsart lime levet, egy csipet sót és borsot, majd főzd további 2 percig.

    A lime lé frissességet és savasságot ad a mártásnak. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több lime levet, sót vagy borsot.

    8

    Hagyd kissé hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, tenger gyümölcseihez vagy sült zöldségekhez.

    A mártás hűtőben tárolva 2-3 napig eláll. Tálalás előtt érdemes felmelegíteni.