Japán Matcha Gofri tálalva

Japán Matcha Gofri

A matcha gofri egy különleges japán desszert, amely a hagyományos gofri és a japán zöld tea ízvilágát ötvözi. A matcha (őrölt zöld tea) már évszázadok óta a japán teaceremóniák része, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a modern cukrászatban is. A zöld tea antioxidánsokban gazdag, amely nemcsak ízében, hanem egészségügyi előnyeiben is kiemelkedő. A matcha gofri tökéletes egyensúlyt teremt az édes és az enyhén kesernyés ízek között, így ideális választás reggelire vagy desszertként egy japán hangulatú étkezés végén.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
10 g Matcha por
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
5 ml Vanília kivonat
20 g Méz
100 ml Tejszín
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. Mérd ki a lisztet, a matcha port, és a többi alapanyagot.

    A matcha port szitán keresztül is szórhatod a liszthez, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, matcha port, sütőport, cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot, majd jól keverd össze.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tojásokhoz adod, mert kicsaphatja azokat.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverd simára, amíg egyenletes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen össze nem állnak a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrikat eredményezhet.

    5

    Forrósítsd fel a gofrisütőt, enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, majd süsd ki a gofrikat kb. 3-4 perc alatt, amíg aranybarnák lesznek.

    A gofrisütőt érdemes minden adag előtt enyhén megkenni, hogy a gofrik ne ragadjanak le.

    6

    Egy külön tálban verd fel a tejszínt porcukorral, amíg lágy habot nem kapsz.

    A tejszínt és a tálat érdemes előtte lehűteni, hogy a tejszín könnyebben felverődjön.

    7

    Tálaláskor locsold meg a gofrikat mézzel, szórd meg porcukorral, és tálald a frissen felvert tejszínnel.

    A gofrikat frissen tálald, mert akkor a legfinomabbak. Ha előre elkészíted, tedd őket egy rácsra, hogy ne ázzanak el.