Japchae csípős változat tálalva, édesburgonya tésztával és zöldségekkel

Japchae Csípős Változat

A japchae csípős változata a koreai konyha egyik kedvelt ételének egy izgalmas, fűszeres változata. Az édesburgonya tészta, amely az étel alapját képezi, tökéletesen passzol a szójaszósz, chili és a zöldségek gazdag ízvilágához. A csípős paprika friss, fűszeres ízt ad az ételnek, amely igazán különlegessé teszi ezt a koreai ételt, tökéletes választás egy pikáns étkezéshez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Édesburgonya tészta
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Shiitake gomba
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss chili paprika
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

    Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.

    2

    A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát és a chili paprikát finomra aprítva készítsd elő.

    A chili paprikát ízlés szerint válaszd, ha szeretnéd, fokozhatod a csípősséget.

    3

    Egy nagy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, chili paprikát, póréhagymát, sárgarépát és shiitake gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A chili íze jobban átjárja a zöldségeket, ha egy kicsit tovább pirítod, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    4

    A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A szójaszósz és a chili kombinációja egy szuper csípős és sós ízkombinációt eredményez, amitől igazán különleges lesz.

    5

    Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.