Japchae marhahússal tálalva, édesburgonya tésztával és zöldségekkel

Japchae Marhahússal

A japchae, más néven koreai tészta, egy népszerű koreai étel, amely édesburgonya tésztából készül, és különböző zöldségekkel, húsokkal, valamint ízesítőkkel gazdagítják. Az étel évtizedek óta a koreai konyha alapvető része, és egyre több étterem kínálatában is szerepel. A marhahús és a friss zöldségek különleges ízharmóniát alkotnak a szójaszósz és a szezámmagolaj kombinációjával. Az étel könnyen elkészíthető, de igazi élményt nyújt, ha frissen tálaljuk!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Édesburgonya tészta
150 g Marhahús (vékonyra szeletelve)
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Shiitake gomba
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
1 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

    Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.

    2

    A marhahúst vékony szeletekre vágd, és egy serpenyőben szezámmagolajon pirítsd meg, amíg barnulni kezd. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.

    Ha a hús túl száraz lenne, egy kis vízzel vagy szójaszósszal locsold meg.

    3

    A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.

    A zöldségeket egyenletesen szeleteld, hogy minden falatban egyforma textúra legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, póréhagymát, sárgarépát és shiitake gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a friss ízüket és szép színüket.

    5

    A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A szójaszósz mennyiségét állíthatod az ízlésednek megfelelően, de figyelj rá, hogy ne legyen túl sós.

    6

    A tojást verd fel, majd süsd meg egy serpenyőben. Amikor megsült, vágd fel csíkokra, és tedd a tésztára.

    A tojást a végén tedd a tésztára, hogy szép friss maradjon és ne essenek szét a csíkok.

    7

    Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.