Japchae szójaszósszal tálalva, édesburgonya tésztával és zöldségekkel

Japchae Szójaszósszal

A japchae szójaszósszal egy hagyományos koreai étel, amely gazdag ízekkel és textúrákkal rendelkezik. Az édesburgonya tészta, amely az étel alapját képezi, tökéletesen passzol a szójaszósz és a friss zöldségek gazdag ízvilágához. A japchae szójaszósszal egy könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához vagy egy szórakoztató étkezéshez barátokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Édesburgonya tészta
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Shiitake gomba
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

    Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.

    2

    A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.

    A zöldségeket egyenletesen szeleteld, hogy minden falatban egyforma textúra legyen.

    3

    Egy nagy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, póréhagymát, sárgarépát és shiitake gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a friss ízüket és szép színüket.

    4

    A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A szójaszósz mennyiségét állíthatod az ízlésednek megfelelően, de figyelj rá, hogy ne legyen túl sós.

    5

    Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.