Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.
A sütőpapírral bélelés biztosítja, hogy a torta könnyen kijöjjön a formából. A kivajazás és lisztezés alternatív megoldás, de figyelj, hogy egyenletesen vidd fel a lisztet, hogy ne maradjanak lisztes foltok a tortán.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukor felét egy tálban.
A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlassa el a tésztában, így a torta szép magas lesz.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukor másik felével, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tészta szép sima legyen.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, és dolgozd simára a tésztát. Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hűtsd ki teljesen.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés kemény tortát eredményezhet. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e: ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzon el.
Közben keverd össze a natúr joghurtot a porcukorral, és melegítsd fel a zselatint kevés vízben. Keverd a zselatint a joghurtos keverékhez.
A zselatint ne forrald, csak melegítsd fel, amíg feloldódik, különben elveszíti a zselésítő képességét. A zselatint lassan, folyamatos keverés mellett add a joghurtos keverékhez, hogy ne csomósodjon.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan keverd a joghurtos keverékhez.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen felverhető legyen. A joghurtos keverékhez óvatosan forgasd bele a tejszínhabot, hogy a krém könnyű és levegős maradjon.
Öntsd a joghurtos krémet a kihűlt piskótára, és simítsd el. Helyezd a tetejére a friss málnákat, és tedd hűtőbe legalább 4 órára.
A málnákat érdemes a krémbe enyhén belenyomkodni, hogy jobban rögzüljenek. Ha nincs friss málna, használhatsz fagyasztottat is, de előtte hagyd lecsöpögni.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd extra málnaszemekkel, ha szeretnéd.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a tortára, mert a hűtőben állva felszívhatja a nedvességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.