Juharszirupos rizs tĂĄlalva

Juharszirupos rizs

A juharszirupos rizs egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©s krĂ©mes desszert vagy reggeli, amely a kanadai Ă©s amerikai konyha ihletĂ©sĂ©re szĂŒletett. A juharszirup termĂ©szetes Ă©des Ă­ze Ă©s a pirĂ­tott diĂł ropogĂłssĂĄga tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt. Ez az Ă©tel tökĂ©letes alternatĂ­vĂĄja a hagyomĂĄnyos tejberizsnek, Ă©s kĂŒlönösen jĂłl illik az Ƒszi Ă©s tĂ©li hĂłnapokhoz. Ha extra krĂ©mes hatĂĄst szeretnĂ©l, a vajat helyettesĂ­theted kĂłkusztejjel. Egy gyors, mĂ©gis laktatĂł finomsĂĄg, amit biztosan mindenki imĂĄdni fog!

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Jázmin rizs
⭕ 400 ml Víz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 3 ek. Juharszirup
⭕ 20 g Vaj
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 30 g Pirított dió
⭕ 0.5 tk. FahĂ©j

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    ÖblĂ­tsd ĂĄt a jĂĄzmin rizst hideg vĂ­zben 2-3 alkalommal, amĂ­g a vĂ­z tiszta nem lesz. Ez segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges kemĂ©nyĂ­tƑt, Ă­gy a rizs pergƑsebb lesz.

    HasznĂĄlj finom szövĂ©sƱ szƱrƑt, hogy a rizsszemek ne essenek ki mosĂĄs közben.

    2

    Egy közepes låbosba öntsd a vizet, adj hozzå egy csipet sót, és forrald fel.

    A sĂł segĂ­t kiemelni a rizs Ă­zĂ©t. Ne tegyĂ©l bele tĂșl sokat, csak egy csipetnyit.

    3

    Amikor a vĂ­z forr, add hozzĂĄ a leöblĂ­tett rizst. Keverd meg egyszer, majd csökkentsd a hƑfokot alacsonyra, Ă©s fedd le a lĂĄbost.

    Csak egyszer keverd meg, mert a tĂșl sok keverĂ©s hatĂĄsĂĄra a rizs ragacsos lehet.

    4

    FƑzd a rizst fedƑ alatt 12-15 percig, amĂ­g az összes vĂ­z felszĂ­vĂłdik. Ne kevergesd közben!

    A fƑzĂ©si idƑ a rizs mennyisĂ©gĂ©tƑl Ă©s a lĂĄbos tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Ha a vĂ­z elfogyott, de a rizs mĂ©g kemĂ©ny, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, Ă©s fƑzd tovĂĄbb.

    5

    Amikor a rizs elkĂ©szĂŒlt, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd ĂĄllni fedƑ alatt mĂ©g 5 percig. Ez segĂ­t, hogy a szemek tökĂ©letesen megpuhuljanak.

    A pihentetĂ©s sorĂĄn a gƑz egyenletesen oszlik el a rizsben, Ă­gy az tökĂ©letesen megpuhul.

    6

    Egy kis låbosban olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzå a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Melegítsd össze pår percig, de ne forrald fel.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ juharszirupot a legjobb Ă­z elĂ©rĂ©sĂ©hez. A vanĂ­liakivonatot Ă©s a fahĂ©jat Ă­zlĂ©s szerint adagold.

    7

    Öntsd az Ă©des juharszirupos keverĂ©ket a meleg rizsre, Ă©s Ăłvatosan keverd össze, hogy minden szem ĂĄtvegye az Ă­zeket.

    Kíméletesen keverd össze, hogy ne törd össze a rizsszemeket. A juharszirupos keveréket egyenletesen oszlasd el a rizsen.

    8

    Szórd meg a tetejét pirított dióval, és melegen vagy langyosan tålald.

    A diĂłt szĂĄraz serpenyƑben pirĂ­tsd meg, hogy intenzĂ­vebb legyen az Ă­ze. HasznĂĄlhatsz mĂĄs magvakat is, pĂ©ldĂĄul mandulĂĄt vagy pekĂĄndiĂłt.