Kabsa zöldségekkel, gazdag fűszerekkel és friss korianderrel

Kabsa zöldségekkel

A Kabsa egy tradicionális étel a Közel-Keletről, különösen Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben. A gazdag fűszerek és a friss zöldségek teszik ezt az ételt különlegessé. Az alapja rizs, amelyet fokhagymával, paradicsommal, és egyéb aromás fűszerekkel párolnak. Ez a verzió zöldségekkel készül, ami egy könnyedebb alternatívát kínál a húsos változathoz képest, ugyanakkor ugyanazt az ínycsiklandó ízt és gazdag textúrát biztosítja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
1 db Sárgarépa
1 db Zucchini
2 db Paradicsom
1 db Póréhagyma
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Koriander por
1 csipet Cinnamon (fahéj)
1 tk.
1 csipet Bors
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan megmossuk, majd egy lábasban, forró olívaolajon egy percig pirítjuk.

    A rizs pirítása fokozza az ízeket, így a rizs illatosabb és ínycsiklandóbb lesz.

    2

    A póréhagymát, sárgarépát és zucchini-t felkockázzuk, majd hozzáadjuk a rizshez. Pirítjuk őket 5-7 percig.

    A zöldségek frissessége és textúrája adja meg a kabsa étel különleges ízét.

    3

    Hozzáadjuk a fokhagymát, köményt, fűszerpaprikát, koriander port, fahéjat, borsot és sót. Alaposan összekeverjük.

    A fűszerek arányos használata kulcsfontosságú a gazdag íz kialakításához.

    4

    A paradicsomokat felkockázzuk és hozzáadjuk a keverékhez. Majd felöntjük vízzel, és fedő alatt 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul és a zöldségek is átpuhulnak.

    Ha szükséges, pótoljuk a vizet a főzés során, hogy a rizs ne legyen túl száraz.

    5

    Miután elkészült, tálaljuk a kabsa ételt frissen aprított korianderrel vagy friss fűszerekkel.

    A koriander friss íze kiemeli az étel gazdag aromáját és vizuálisan is szépíti.