A rizst alaposan megmossuk, majd egy lábasban, forró olívaolajon egy percig pirítjuk.
A rizs pirítása fokozza az ízeket, így a rizs illatosabb és ínycsiklandóbb lesz.
A póréhagymát, sárgarépát és zucchini-t felkockázzuk, majd hozzáadjuk a rizshez. Pirítjuk őket 5-7 percig.
A zöldségek frissessége és textúrája adja meg a kabsa étel különleges ízét.
Hozzáadjuk a fokhagymát, köményt, fűszerpaprikát, koriander port, fahéjat, borsot és sót. Alaposan összekeverjük.
A fűszerek arányos használata kulcsfontosságú a gazdag íz kialakításához.
A paradicsomokat felkockázzuk és hozzáadjuk a keverékhez. Majd felöntjük vízzel, és fedő alatt 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul és a zöldségek is átpuhulnak.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet a főzés során, hogy a rizs ne legyen túl száraz.
Miután elkészült, tálaljuk a kabsa ételt frissen aprított korianderrel vagy friss fűszerekkel.
A koriander friss íze kiemeli az étel gazdag aromáját és vizuálisan is szépíti.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.