Kadamba kootu, fűszeres toor dal és zöldségek kókuszos szószban

Kadamba kootu

A kadamba kootu egy tradicionális indiai étel, amelyet főként a déli régiókban fogyasztanak. Az étel a toor dal és a zöldségek fűszeres kombinációján alapul, amit egy gazdag, kókuszos szószban készítenek el. A kadamba kootu a különböző zöldségek és a toor dal gazdag ízét emeli ki, miközben a kurkuma és a fűszerek adnak neki különleges aromát. Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, és egy igazi indiai klasszikus.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Toor dal
100 g Kókuszreszelék
300 g Zöldség (répa, burgonya, zöldbab, stb.)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kókuszolaj
2 ek. Szárított kókusz (opcionális)
1 tk. Mustármag
2 db Szárított vörös chili
10 levél Curry levelek
1 tk. Kurkuma por
1 csipet
1 tk. Cilantro (friss koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A toor dal-t (vagy vörös lencse) alaposan öblítsük át, majd főzzük meg egy fazékban a kívánt lágy állagig, körülbelül 20-25 perc alatt.

    A toor dal főzéséhez érdemes az első vizet leönteni, hogy eltávolítsuk a feloldódott szennyeződéseket.

    2

    A zöldségeket (répa, zöldbab, burgonya) hámozzuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra, majd pároljuk őket a toor dal-lal egy fazékban.

    A zöldségeket ne vágjuk túl apróra, hogy megőrizzék textúrájukat és jól érezhetőek maradjanak a kész ételben.

    3

    Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat, és pirítsuk meg benne a mustármagot, szárított vörös chilit és curry leveleket, amíg illatosak nem lesznek.

    A mustármagot addig pirítsuk, amíg kicsit pattogni kezd, ez segít a fűszerek ízeinek kioldásában.

    4

    Ezután adjuk hozzá a finomra reszelt kókuszt (és opcionálisan a szárított kókuszt is), és pirítsuk még 3-5 percig.

    A pirított kókusz gazdag ízt ad a kadamba kootu-nak, de ügyeljünk, hogy ne égjen meg.

    5

    Miután a fűszerek és a kókusz pirult, öntsük bele a fűszerkeveréket a zöldséges-toor dal keverékbe, és alaposan keverjük össze.

    Győződjünk meg róla, hogy minden hozzávaló jól elvegyüljön, így az ízek összeérnek a főzés során.

    6

    Adjunk hozzá kurkuma port, sót és friss koriandert, és főzzük a kadamba kootu-t még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy levesesebb legyen.

    7

    Tálaljuk a kész kadamba kootut friss korianderrel díszítve.