Kagoshima ramen sertés és csirke alaplével tálalva chashu hússal és tojással

Kagoshima Ramen (sertés+csirke kombinált alap)

A Kagoshima ramen a japán Kyushu szigetének déli részéről származik, és egyedi ízvilágát a sertés- és csirkealap kombinációja adja. Míg a tonkotsu ramen zsíros és intenzív, a Kagoshima változat könnyedebb, mégis telt karakterű. Ahogy a selymes, gőzölgő alaplé összeolvad a friss tésztával, a chashu szeletek és a shiitake gomba illata egy tradicionális japán ramen étterem hangulatát hozza el. Tipp: Az alaplé selymességét növeli, ha a kétféle levest külön főzzük, majd tálalás előtt keverjük össze. A szezámmag és zöldhagyma frissességet és ropogósságot visz a tálba. Ez a ramen kiváló választás, ha egy jól kiegyensúlyozott, nem túl nehéz, mégis karakteres japán tésztalevesre vágyunk – igazi különlegesség a Kyushu régióból.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
400 ml Sertéscsont alaplé
400 ml Csirke alaplé
20 ml Szójaszósz
150 g Főtt chashu sertésszelet
2 db Főtt tojás
1 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
30 g Zöldhagyma
10 ml Szezámolaj
1 ek. Szezámmag
60 g Shiitake gomba
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: szeleteld fel a chashu sertéshúst, a shiitake gombát, a zöldhagymát, vágd félbe a főtt tojásokat. Reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.

    2

    Egy lábasban öntsd össze a sertéscsont- és csirke alaplevet, majd kezd el melegíteni. Amikor gyöngyözni kezd, add hozzá a szójaszószt, gyömbért, fokhagymát és a szeletelt shiitake gombát. Főzd 6-8 percig.

    3

    Közben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Ha elkészült, öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

    4

    Tedd a főtt tésztát a tálakba. Öntsd rá a forró alaplevet a gombákkal együtt. Helyezd rá a chashu szeleteket és a fél főtt tojásokat.

    5

    Szórd meg zöldhagymával, szezámmaggal, és díszítsd egy fél nori lappal. Végül locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A csirke és sertés alap kombinációja kellemes egyensúlyt teremt – nem túl zsíros, de gazdag és telt ízű.