Kakaóbab darabos panna cotta tálalva

Kakaóbab darabos panna cotta

A kakaóbab darabos panna cotta egy luxus desszert, amely a klasszikus olasz édesség gazdagabb, csokoládés változata. A kakaóbab roppanós textúrája és intenzív íze tökéletesen harmonizál a tejszínes alap selymességével, így ez a desszert nemcsak látványos, hanem különlegesen finom is. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy romantikus vacsora megkoronázásaként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
50 g Kakaóbab darabok
20 g Reszelt étcsokoládé
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Használj jéghideg vizet a zselatin áztatásához, ez segít megőrizni a rugalmasságát.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    A vaníliarudat a magok kikaparása után tedd bele a tejszínbe, majd vedd ki, mielőtt a zselatint hozzáadod, így még intenzívebb lesz az íze.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Győződj meg róla, hogy a tejszín nem forró, csak meleg, amikor a zselatint hozzáadod, különben a zselatin elveszítheti a zselésítő képességét.

    4

    Hagyd a keveréket langyosra hűlni, majd keverd bele a kakaóbab darabokat. Alaposan keverd el, hogy egyenletesen oszoljanak el.

    Ha a keverék túl forró, a kakaóbab darabok megolvadhatnak, ezért fontos, hogy langyosra hűtsd.

    5

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat érdemes megtölteni majdnem a pereméig, hogy szép réteges legyen a végeredmény.

    6

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát reszelt étcsokoládéval és friss mentával a tetején, hogy különleges megjelenést kapjon.

    A reszelt csokoládét közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el.