A rizst főzd meg a szokásos módon, majd tálald melegen.
A rizst érdemes egy csipet sóval és egy kevés olajjal ízesíteni, hogy még finomabb legyen.
A kakikat hámozd meg, távolítsd el a magokat, és vágd őket kisebb kockákra.
Ha a kaki túl érett, könnyen pürésíthető, ami puhább textúrát ad az ételhez.
A tojásokat verd fel egy tálban. A panko zsemlemorzsát készíts elő egy tányéron.
A tojás felverése előtt a panko zsemlemorzsát érdemes egy kicsit összedörzsölni, hogy könnyebb legyen rászorítani a kakira.
Mártogasd a kaki kockákat először a felvert tojásba, majd a panko zsemlemorzsába, hogy egyenletes réteget kapjanak.
A panko morzsa ropogósabbá teszi a kakit, és a sütés során egy szép aranybarna réteget ad neki.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd süsd a panko-morzsás kakikat mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A szezámolaj kiemeli az étel ízét, és segít, hogy a kaki kívül ropogós, belül viszont puha maradjon.
A lilahagymát vágd vékony szeletekre. A friss koriandert aprítsd fel.
A lilahagyma friss, enyhe ízt ad az ételnek, és szép kontrasztot alkot a kaki édes ízével.
A sült kakikat tálald a rizs mellett, és szórd meg a lilahagymával, korianderrel, valamint egy kevés szójaszósszal.
A szójaszósz nemcsak ízesíti, hanem egy kis sós ízt is ad, ami jól kiegészíti a kaki édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.