Kaki furai rizskörettel tálalva friss korianderrel és szójaszósszal

Kaki furai rizskörettel

A kaki furai egy hagyományos japán étel, amely friss gyümölcsöket és egy ropogós réteget ötvöz. A rizs köret és a fűszerek, mint a koriander és a szójaszósz, kiemelik a kaki édes ízét, miközben egy finom és ropogós textúrát adnak hozzá. Ez az étel egyedülálló módon ötvözi a gyümölcsös édességet és a fűszeres ízeket, ami remek választás egy különleges étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Kaki (érett)
200 g Rizs
2 db Tojás
100 g Panko zsemlemorzsa
2 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Szójaszósz
1 csokor Friss koriander
1 db Lilahagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a szokásos módon, majd tálald melegen.

    A rizst érdemes egy csipet sóval és egy kevés olajjal ízesíteni, hogy még finomabb legyen.

    2

    A kakikat hámozd meg, távolítsd el a magokat, és vágd őket kisebb kockákra.

    Ha a kaki túl érett, könnyen pürésíthető, ami puhább textúrát ad az ételhez.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban. A panko zsemlemorzsát készíts elő egy tányéron.

    A tojás felverése előtt a panko zsemlemorzsát érdemes egy kicsit összedörzsölni, hogy könnyebb legyen rászorítani a kakira.

    4

    Mártogasd a kaki kockákat először a felvert tojásba, majd a panko zsemlemorzsába, hogy egyenletes réteget kapjanak.

    A panko morzsa ropogósabbá teszi a kakit, és a sütés során egy szép aranybarna réteget ad neki.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd süsd a panko-morzsás kakikat mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A szezámolaj kiemeli az étel ízét, és segít, hogy a kaki kívül ropogós, belül viszont puha maradjon.

    6

    A lilahagymát vágd vékony szeletekre. A friss koriandert aprítsd fel.

    A lilahagyma friss, enyhe ízt ad az ételnek, és szép kontrasztot alkot a kaki édes ízével.

    7

    A sült kakikat tálald a rizs mellett, és szórd meg a lilahagymával, korianderrel, valamint egy kevés szójaszósszal.

    A szójaszósz nemcsak ízesíti, hanem egy kis sós ízt is ad, ami jól kiegészíti a kaki édességét.