A csicsókát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.
A csicsóka hámozása kissé nehézkes lehet, de egy zöldséghámozóval könnyebben megy.
Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.
A hagymát ne pirítsd túl, csak párold, hogy édesebb íze legyen. A fokhagymát a vége felé add hozzá, mert hamarabb megég.
Add hozzá a felvágott csicsókát és a kakukkfüvet. Pirítsd 3-4 percig, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.
A csicsókát pirítva mélyebb ízt adhatsz a levesnek. Használhatsz friss vagy szárított kakukkfüvet is.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a csicsóka teljesen megpuhul.
Főzés közben néha keverd meg, nehogy leégjen az alja. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.
Amikor a csicsóka megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.
Pürésítéskor óvatosan dolgozz, mert a forró leves fröccsenhet.
Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval és borssal.
A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne csapódjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.