Kakukkfüves csicsókakrémleves tálalva

Kakukkfüves csicsókakrémleves

A kakukkfüves csicsókakrémleves egy különleges étel, amely a csicsóka egyedi ízét ötvözi a kakukkfű friss, citrusos aromájával. A csicsóka az egyik legegészségesebb zöldség, és a leves formájában remek lehetőség arra, hogy ezt az ízletes alapanyagot kiemeljük. Képzeld el, ahogy a csicsóka finoman megpuhul, miközben a kakukkfű és a fokhagyma illata betölti a konyhát. A tejszín hozzáadásával a leves egy gazdag, selymes textúrájú étellé válik. Ez az étel ideális választás egy könnyed vacsorához, vagy egy egészséges étkezéshez, amely egyaránt finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csicsóka
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
1 tk. Kakukkfű
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicsókát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.

    A csicsóka hámozása kissé nehézkes lehet, de egy zöldséghámozóval könnyebben megy.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A hagymát ne pirítsd túl, csak párold, hogy édesebb íze legyen. A fokhagymát a vége felé add hozzá, mert hamarabb megég.

    3

    Add hozzá a felvágott csicsókát és a kakukkfüvet. Pirítsd 3-4 percig, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A csicsókát pirítva mélyebb ízt adhatsz a levesnek. Használhatsz friss vagy szárított kakukkfüvet is.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a csicsóka teljesen megpuhul.

    Főzés közben néha keverd meg, nehogy leégjen az alja. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.

    5

    Amikor a csicsóka megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    Pürésítéskor óvatosan dolgozz, mert a forró leves fröccsenhet.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval és borssal.

    A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne csapódjon ki.