Készítsd elő az összes hozzávalót: reszeld le a mozzarella és parmezán sajtot, aprítsd fel a kakukkfüvet, és tedd félre.
A sajtokat közvetlenül a hűtőből kivéve a legkönnyebb lereszelni.
A tojásokat törd fel, és egy tálban verd fel őket egy villával. Add hozzá a tejet, sót, borsot, és keverd össze alaposan.
A tojásokat ne verd túl habosra, csak éppen keverd össze a tejjel és a fűszerekkel.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kukoricakeményítőt. A keményítő segít abban, hogy a felfújt könnyedebb legyen.
A kukoricakeményítő helyett használhatsz burgonyakeményítőt is.
Lassan adagold a lisztes keveréket a tojásos masszához, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós. Az egészet jól keverd össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
Használj habverőt a csomómentes keveréshez.
Add hozzá a reszelt mozzarella sajtot, parmezánt és az aprított kakukkfüvet, majd alaposan keverd bele.
A sajtokat és a kakukkfüvet óvatosan forgasd bele a masszába, hogy ne törjön össze a felfújt.
A felfújt sütéséhez válassz egy megfelelő nagyságú hőálló tálat, és kenj meg egy vékony réteg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a felfújt ne ragadjon bele.
A tálat liszttel is meghintheted a vajazás után, hogy még biztosabb legyen, hogy nem ragad le a felfújt.
Öntsd a masszát a tálba, és előmelegített 180°C-os sütőben süsd kb. 25-30 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarna nem lesz a teteje.
Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet.
Ha elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt szeleteled. Így könnyebben szeletelhető és a felfújt is megtartja a formáját.
A pihentetés után a felfújt kevésbé fog összeesni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.