A tejet melegítsük fel, majd oldjuk fel benne az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Hagyjuk 10-15 percig pihenni, amíg az élesztő felfut.
A tej ne legyen túl forró, különben elpusztítja az élesztőt. Az ideális hőmérséklet körülbelül 37°C.
A lisztet, a sót, a fennmaradó cukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálba szitáljuk. Közepébe készítsünk egy mélyedést, majd öntsük bele az élesztős tejet és az olvasztott vajat.
A tészta rugalmas lesz, ha jól eldolgozzuk. Ne aggódj, ha a kezdeti állaga ragadós, majd a pihentetés alatt szépen összeáll.
Keverjük össze az összetevőket, és dolgozzuk ki a tésztát egy sima, puha állagúra. Takard le egy tiszta konyharuhával és hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megduplázódik a térfogata.
A pihentetés segíti a tészta lazítását és a könnyű textúra kialakulását.
Miután a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd vágjuk fel 4 cm széles csíkokra. Szórjuk meg mazsolával, majd tekerjük fel a csíkokat, hogy csiga formát kapjunk.
Ha a mazsolát a tészta közepére szórjuk, akkor minden falat egyenletesen mazsolás lesz, és nem kerül minden egyes falatba.
Helyezzük a feltekert tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk még 20 percig pihenni.
A második pihentetés segít abban, hogy a tészta még puhább legyen és jobban megkeljen a sütés alatt.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és süssük a kanelstangokat 15-20 percig, amíg aranybarna színűek nem lesznek.
A sütési idő végén ne felejts el egy tűpróbát végezni. Ha a tészta közepéből tisztán kijön a tű, kész.
Hagyd kihűlni a süteményeket, majd tálald tejszínhabbal, vagy csak simán, amíg még melegek.
A legjobb, ha frissen fogyasztjuk, de egy napig is élvezhetjük a puha, édes kanelstangokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.