Aprítsd finomra a fokhagymát, a kapribogyót és a friss petrezselymet. Készítsd elő az összes hozzávalót.
A kapribogyót alaposan csepegtesd le, mielőtt aprítod, hogy ne legyen túl nedves a szósz.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Az olívaolaj minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét, használj extra szűz olívaolajat.
Add hozzá a kapribogyót, majd öntsd hozzá a balzsamecetet és keverd bele a dijoni mustárt és a mézet. Alaposan keverd össze.
A balzsamecet minősége is fontos, válassz sűrűbb, testesebb balzsamecetet a gazdagabb íz érdekében.
Főzd alacsony hőfokon 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik, és az ízek összeérnek.
Főzés közben időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint, majd add hozzá az aprított petrezselymet. Ha simább állagot szeretnél, használj botmixert a pürésítéshez.
A botmixerrel való pürésítés előtt vedd le a serpenyőt a tűzről, hogy elkerüld a baleseteket.
A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, halak vagy grillezett zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
Tálalás előtt kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis mézet vagy balzsamecetet az ízek kiegyensúlyozásához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.