KapribogyĂłs fokhagymĂĄs balzsamecetszĂłsz tĂĄlalva

KapribogyĂłs fokhagymĂĄs balzsamecetszĂłsz

A kapribogyĂłs fokhagymĂĄs balzsamecetszĂłsz egy mediterrĂĄn ihletĂ©sƱ szĂłsz, amely gazdag, karakteres Ă­zĂ©vel kivĂĄlĂłan kiegĂ©szĂ­ti a hĂșsĂ©teleket Ă©s a grillezett zöldsĂ©geket. A kapribogyĂł sĂłs-savanykĂĄs Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl a balzsamecet Ă©deskĂ©s savassĂĄgĂĄval, mĂ­g a fokhagyma intenzĂ­v aromĂĄja Ă©s a friss petrezselyem frissessĂ©ge mĂ©g gazdagabbĂĄ teszi az Ă­zĂ©lmĂ©nyt. Ez a szĂłsz ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs sĂŒlt hĂșsok, halak mellĂ©, de akĂĄr salĂĄtaöntetkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, amely feldobja a hĂ©tköznapi fogĂĄsokat Ă©s kĂŒlönleges alkalmakra is ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 50 g Kapribogyó
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 50 ml Balzsamecet
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 ek. Dijoni mustár
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 10 g Friss petrezselyem
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    AprĂ­tsd finomra a fokhagymĂĄt, a kapribogyĂłt Ă©s a friss petrezselymet. KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt.

    A kapribogyĂłt alaposan csepegtesd le, mielƑtt aprĂ­tod, hogy ne legyen tĂșl nedves a szĂłsz.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ az aprĂ­tott fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    Az olĂ­vaolaj minƑsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a szĂłsz Ă­zĂ©t, hasznĂĄlj extra szƱz olĂ­vaolajat.

    3

    Add hozzå a kapribogyót, majd öntsd hozzå a balzsamecetet és keverd bele a dijoni mustårt és a mézet. Alaposan keverd össze.

    A balzsamecet minƑsĂ©ge is fontos, vĂĄlassz sƱrƱbb, testesebb balzsamecetet a gazdagabb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    4

    FƑzd alacsony hƑfokon 5-7 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik, Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg a szĂłszt, hogy ne Ă©gjen le.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s fekete borssal Ă­zlĂ©s szerint, majd add hozzĂĄ az aprĂ­tott petrezselymet. Ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, hasznĂĄlj botmixert a pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©shez.

    A botmixerrel valĂł pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©s elƑtt vedd le a serpenyƑt a tƱzrƑl, hogy elkerĂŒld a baleseteket.

    6

    A kĂ©sz szĂłszt hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald sĂŒlt hĂșsok, halak vagy grillezett zöldsĂ©gek mellĂ©. HƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr 3-4 napig is frissen tarthatĂł.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt kĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis mĂ©zet vagy balzsamecetet az Ă­zek kiegyensĂșlyozĂĄsĂĄhoz.