Kapros fokhagymás balzsamecetszósz tálalva

Kapros fokhagymás balzsamecetszósz

A kapros fokhagymás balzsamecetszósz friss és pikáns ízeket hoz a salátákba és grillezett húsok mellé. A balzsamecet savanykássága és a méz édessége egyedi kombinációt alkot a fokhagyma és kapor friss ízeivel. Ez a mártás egyszerű, gyors és ízletes kiegészítője bármilyen étkezésnek. Képzeld el, ahogy a friss kapor és fokhagyma illata betölti a konyhát, miközben a balzsamecet és méz lágyan összeér. Ez a szósz tökéletes választás egy könnyű, friss étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 ml Balzsamecet
10 g Friss kapor
3 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
20 g Méz
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a kaprot vágd apróra.

    A fokhagymát érdemes minél apróbbra vágni vagy reszelni, hogy az íze egyenletesen eloszoljon a szószban. A kaprot közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy friss maradjon.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a balzsamecetet, mézet, sót és borsot.

    Használj jó minőségű balzsamecetet, mert ez nagyban befolyásolja a szósz ízét. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát és kaprot, majd keverd alaposan össze.

    A friss kaprot közvetlenül a tálalás előtt add hozzá, hogy megőrizze az ízét és az aromáját.

    4

    Lassan csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevergeted, hogy emulziót képezz.

    Fontos, hogy az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd, miközben folyamatosan kevered a szószt, különben nem fog emulgeálódni, és az olaj különválik.

    5

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édességért vagy balzsamecettel a savanykásabb ízért.

    A szósz ízét érdemes kóstolgatva beállítani, mert a balzsamecet és a méz íze eltérő lehet különböző márkáknál.

    6

    Tálald a szószt friss saláták, grillezett zöldségek vagy húsok mellé.

    A szósz a legjobb frissen, de hűtőben tárolva 1-2 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.