Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a kaprot vágd apróra.
A fokhagymát érdemes minél apróbbra vágni vagy reszelni, hogy az íze egyenletesen eloszoljon a szószban. A kaprot közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy friss maradjon.
Egy közepes tálban keverd össze a balzsamecetet, mézet, sót és borsot.
Használj jó minőségű balzsamecetet, mert ez nagyban befolyásolja a szósz ízét. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Add hozzá az aprított fokhagymát és kaprot, majd keverd alaposan össze.
A friss kaprot közvetlenül a tálalás előtt add hozzá, hogy megőrizze az ízét és az aromáját.
Lassan csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevergeted, hogy emulziót képezz.
Fontos, hogy az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd, miközben folyamatosan kevered a szószt, különben nem fog emulgeálódni, és az olaj különválik.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édességért vagy balzsamecettel a savanykásabb ízért.
A szósz ízét érdemes kóstolgatva beállítani, mert a balzsamecet és a méz íze eltérő lehet különböző márkáknál.
Tálald a szószt friss saláták, grillezett zöldségek vagy húsok mellé.
A szósz a legjobb frissen, de hűtőben tárolva 1-2 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.