Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, hogy könnyen elkeveredjenek a mártásban.
A hagymát és fokhagymát aprítógéppel is apríthatod, de vigyázz, ne pépesítsd őket.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold üvegesre.
Alacsony lángon párold a hagymát, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz!
Öntsd hozzá a paradicsompürét, és keverd alaposan össze a hagymás alappal.
Ha nincs paradicsompüréd, használhatsz konzerv paradicsomot is, de azt először pürésítsd le.
Adj hozzá egy csipet sót, borsot és a mézet, majd lassú tűzön főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A méz segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.
Öntsd bele az almaecetet, majd keverd el alaposan, hogy enyhe savasságot adjon a mártásnak.
Ha nincs almaeceted, használhatsz egy kevés citromlevet is.
Végül aprítsd finomra a friss kaprot, és keverd bele a mártásba. Főzd további 2-3 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
A kaprot csak a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy sült zöldségek mellé.
A mártást le is fagyaszthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.