Mosd meg a friss kaprot, és aprítsd fel. Reszeld le vagy nyomd át a fokhagymát fokhagymanyomón.
A kapor szárát is felhasználhatod, ha nagyon apróra vágod, de a levelei a legaromásabbak.
Egy tálban keverd össze a tejfölt a citromlével, sóval és fehér borssal.
A citromlé helyett használhatsz egy kevés ecetet is, például almaecetet vagy borecetet.
Add hozzá a kaprot és a reszelt fokhagymát. Keverd alaposan össze, hogy az ízek harmonizáljanak.
Ha nem szereted a nyers fokhagymát, egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon, mielőtt a mártáshoz adod.
Hűtsd a mártást legalább 10-15 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A mártás hűtőben akár 2-3 napig is eláll.
Tálald hidegen grillezett húsok, sült zöldségek vagy friss saláták mellé.
A mártást kínálhatod pirítóssal vagy friss kenyérrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.