Mosd meg a friss kaprot, Ă©s aprĂtsd fel. Reszeld le vagy nyomd ĂĄt a fokhagymĂĄt fokhagymanyomĂłn.
A kapor szĂĄrĂĄt is felhasznĂĄlhatod, ha nagyon aprĂłra vĂĄgod, de a levelei a legaromĂĄsabbak.
Egy tålban keverd össze a tejfölt a citromlével, sóval és fehér borssal.
A citromlé helyett hasznålhatsz egy kevés ecetet is, példåul almaecetet vagy borecetet.
Add hozzĂĄ a kaprot Ă©s a reszelt fokhagymĂĄt. Keverd alaposan össze, hogy az Ăzek harmonizĂĄljanak.
Ha nem szereted a nyers fokhagymĂĄt, egy serpenyĆben pirĂtsd meg egy kevĂ©s olajon, mielĆtt a mĂĄrtĂĄshoz adod.
HƱtsd a mĂĄrtĂĄst legalĂĄbb 10-15 percig a hƱtĆben, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A mĂĄrtĂĄs hƱtĆben akĂĄr 2-3 napig is elĂĄll.
TĂĄlald hidegen grillezett hĂșsok, sĂŒlt zöldsĂ©gek vagy friss salĂĄtĂĄk mellĂ©.
A mĂĄrtĂĄst kĂnĂĄlhatod pirĂtĂłssal vagy friss kenyĂ©rrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.