Kapros fokhagymås tejfölmårtås egy tålban, friss kaporral és citrommal díszítve.

Kapros Fokhagymås Tejfölmårtås

Ez a kapros fokhagymĂĄs tejfölmĂĄrtĂĄs a magyar konyha egyik klasszikusa, amely egyszerƱsĂ©gĂ©vel Ă©s frissessĂ©gĂ©vel minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© tesz. A kapor Ă©s a fokhagyma kombinĂĄciĂłja egy könnyed, krĂ©mes mĂĄrtĂĄst eredmĂ©nyez, amely tökĂ©letesen illik grillezett hĂșsokhoz vagy sĂŒlt zöldsĂ©gekhez. A citromlĂ© egy kis frissessĂ©get Ă©s savanykĂĄs Ă­zt ad a mĂĄrtĂĄsnak, amely ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri Ă©telek mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Tejföl
⭕ 1 csokor Friss kapor
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. FehĂ©r bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a friss kaprot, és aprítsd fel. Reszeld le vagy nyomd åt a fokhagymåt fokhagymanyomón.

    A kapor szĂĄrĂĄt is felhasznĂĄlhatod, ha nagyon aprĂłra vĂĄgod, de a levelei a legaromĂĄsabbak.

    2

    Egy tålban keverd össze a tejfölt a citromlével, sóval és fehér borssal.

    A citromlé helyett hasznålhatsz egy kevés ecetet is, példåul almaecetet vagy borecetet.

    3

    Add hozzå a kaprot és a reszelt fokhagymåt. Keverd alaposan össze, hogy az ízek harmonizåljanak.

    Ha nem szereted a nyers fokhagymĂĄt, egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg egy kevĂ©s olajon, mielƑtt a mĂĄrtĂĄshoz adod.

    4

    HƱtsd a mĂĄrtĂĄst legalĂĄbb 10-15 percig a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A mĂĄrtĂĄs hƱtƑben akĂĄr 2-3 napig is elĂĄll.

    5

    TĂĄlald hidegen grillezett hĂșsok, sĂŒlt zöldsĂ©gek vagy friss salĂĄtĂĄk mellĂ©.

    A mårtåst kínålhatod pirítóssal vagy friss kenyérrel is.