A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. A friss kaprot mosd meg és aprítsd fel.
A gyömbért érdemes nagyon finomra reszelni, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. A kaprot közvetlenül tálalás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze a frissességét.
Egy közepes tálban keverd össze a citromlevet, mézet és dijoni mustárt.
A dijoni mustár helyett használhatsz másfajta mustárt is, de a dijoni adja a legjellegzetesebb ízt. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát, valamint az aprított kaprot.
A gyömbért finomra reszeld, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. A kaprot is apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a szószban.
Lassan csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevered, hogy krémes emulziót kapj.
Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és krémes állagú legyen.
Ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd pihenni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a szósz még finomabb legyen.
Tálald friss halakhoz, sült zöldségekhez vagy salátákhoz. Hűtőben tárolva 3-4 napig eltartható.
A szósz a legjobb frissen, de hűtőben tárolva 3-4 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.