Kapros gyömbéres citromos szósz tálalva

Kapros gyömbéres citromos szósz

A kapros gyömbéres citromos szósz a mediterrán konyha friss és pikáns ízeinek tökéletes harmóniáját hozza el. A citrom savanykás frissessége, a gyömbér enyhe csípőssége és a kapor aromás zöld ízei egy igazán üde szószt eredményeznek, amely halak, saláták vagy sült zöldségek mellé is tökéletes. Ahogy a gyömbér és a fokhagyma összeolvad az olívaolajjal és a citromlével, a kapor és a dijoni mustár egyensúlyba hozza az ízeket. Ez a szósz könnyen elkészíthető, és bármilyen ételt feldob a frissességével. A tökéletes szósz titka az alapanyagok frissességében rejlik. Ha intenzívebb ízvilágot szeretnél, adj hozzá több gyömbért vagy fokhagymát, míg a citromlé és az olívaolaj arányának változtatásával könnyedén szabályozhatod a savanyúságot és krémességet. A mártás akár több napig is eltartható a hűtőben, így mindig kéznél lesz, ha valami különleges ízre vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Friss kapor
15 g Friss gyömbér
3 ek. Friss citromlé
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
1 ek. Méz
1 tk. Dijoni mustár
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. A friss kaprot mosd meg és aprítsd fel.

    A gyömbért érdemes nagyon finomra reszelni, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. A kaprot közvetlenül tálalás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze a frissességét.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a citromlevet, mézet és dijoni mustárt.

    A dijoni mustár helyett használhatsz másfajta mustárt is, de a dijoni adja a legjellegzetesebb ízt. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát, valamint az aprított kaprot.

    A gyömbért finomra reszeld, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. A kaprot is apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a szószban.

    4

    Lassan csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevered, hogy krémes emulziót kapj.

    Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és krémes állagú legyen.

    5

    Ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd pihenni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a szósz még finomabb legyen.

    6

    Tálald friss halakhoz, sült zöldségekhez vagy salátákhoz. Hűtőben tárolva 3-4 napig eltartható.

    A szósz a legjobb frissen, de hűtőben tárolva 3-4 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.