Hámozd meg és reszeld le a gyömbért, aprítsd finomra a friss kaprot és a fokhagymát. Facsard ki a citrom levét.
A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze. A kaprot közvetlenül felhasználás előtt aprítsd, hogy megőrizze a frissességét.
Egy közepes tálban keverd össze a tejfölt, az olívaolajat és a citromlevet, amíg sima állagot kapsz.
A tejföl legyen hideg, hogy a mártás megfelelően sűrű legyen. Ha nincs olívaolajad, helyettesítheted más növényi olajjal.
Add hozzá az aprított kaprot, a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Alaposan keverd össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A gyömbér mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj többet.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb kapros ízt szeretnél, adj hozzá még egy kevés friss kaprot.
A borsot érdemes frissen őrölni, mert úgy aromásabb. A só mennyiségét kóstolgatva állítsd be.
Hagyd a mártást pihenni a hűtőben legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át újra.
A pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ha sietsz, legalább 5 percig hagyd pihenni.
Kiváló sült halakhoz, grillezett zöldségekhez vagy friss saláták mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is eláll.
A mártás a legjobb frissen, de hűtőben tárolva 3-4 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.