Hámozd meg a fokhagymát, és reszeld le apróra vagy zúzd össze, hogy a szószba egyenletesen keveredjen.
A fokhagymát sóval együtt zúzva még krémesebb állagot érhetsz el.
A lime-ot vágd félbe, és facsard ki a levét. Ügyelj arra, hogy ne kerüljenek magok a szószba.
A lime levét szűrd le, hogy biztosan ne kerüljenek bele magok vagy darabok.
Egy tálban keverd össze a tejfölt, a lime levét, az apróra vágott kaprot, és az összezúzott fokhagymát.
Ha nincs friss kaprod, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell.
Adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd keverd jól össze, hogy minden íz jól eloszoljon.
Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több lime levet vagy fűszert.
Hagyd a szószt hűlni legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolva a szósz akár egy napig is eláll, és az ízek még jobban összeérnek.
Tálald a kapros tejfölös lime szószt friss salátákhoz, grillezett húsokhoz, vagy akár zöldségekhez.
A szósz kiváló mártogatósként is funkcionálhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.