A uborkát hámozd meg és vágd apróra vagy reszeld le.
Ha a uborka héja vastag és keserű, mindenképpen hámozd meg. Reszelés esetén a felesleges levet nyomkodd ki.
A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra vagy reszeld le.
A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt érhetsz el.
Egy tálban keverd össze a tejfölt, az aprított uborkát, fokhagymát, citromlevet, sót és borsot.
Használj sűrű, zsíros tejfölt a legjobb eredményért. A citromlével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen.
Add hozzá a friss kaprot, és keverd jól össze.
A kaprot finomra vágd, hogy könnyen elkeveredjen a szószban.
Öntsd hozzá az olívaolajat, és jól keverd el, hogy sima állagot kapj.
Az olívaolaj lágyítja a szószt és segít az ízek összeérésében. Használj extra szűz olívaolajat a legjobb ízhatásért.
Hagyd a szószt hűlni a hűtőben 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés alatt az ízek jobban összeérnek, és a szósz kellemesen lehűl.
Tálald a kész szószt friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A szósz hűtőben 1-2 napig tárolható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.