Kapros tejfölös uborkaszósz tálalva

Kapros tejfölös uborkaszósz

A kapros tejfölös uborkaszósz egy klasszikus étel, amely a friss uborka hűsítő ízét és a tejföl krémességét ötvözi a kapor aromájával. Ez a szósz tökéletes választás lehet salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez. Az ízek harmonikus egyensúlyát biztosítja a fokhagyma és a citrom, amely frissíti a szószt. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben a friss zöldségek és a tejföl gazdag textúrája egyesül. Az elkészítés titka, hogy a szószt a hűtőben pihentetjük, így az ízek még inkább összeérnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g tejföl
1 db uborka
1 tk. friss kapor
1 gerezd fokhagyma
1 tk. citromlé
1 csipet
1 csipet őrölt bors
1 ek. olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A uborkát hámozd meg és vágd apróra vagy reszeld le.

    Ha a uborka héja vastag és keserű, mindenképpen hámozd meg. Reszelés esetén a felesleges levet nyomkodd ki.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra vagy reszeld le.

    A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt érhetsz el.

    3

    Egy tálban keverd össze a tejfölt, az aprított uborkát, fokhagymát, citromlevet, sót és borsot.

    Használj sűrű, zsíros tejfölt a legjobb eredményért. A citromlével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen.

    4

    Add hozzá a friss kaprot, és keverd jól össze.

    A kaprot finomra vágd, hogy könnyen elkeveredjen a szószban.

    5

    Öntsd hozzá az olívaolajat, és jól keverd el, hogy sima állagot kapj.

    Az olívaolaj lágyítja a szószt és segít az ízek összeérésében. Használj extra szűz olívaolajat a legjobb ízhatásért.

    6

    Hagyd a szószt hűlni a hűtőben 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés alatt az ízek jobban összeérnek, és a szósz kellemesen lehűl.

    7

    Tálald a kész szószt friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.

    A szósz hűtőben 1-2 napig tárolható.