Egy kis lábasban közepes lángon olvaszd meg a barna cukrot a vízzel, folyamatos keverés mellett, amíg karamellizálódik.
Vigyázz, hogy a karamell ne égjen meg, mert keserű lesz. Ha nem szeretnél barna cukrot használni, használhatsz fehér cukrot is, de a barna cukor mélyebb ízt ad.
Amikor a karamell aranybarna, óvatosan öntsd hozzá a mandulatejet, és keverd el alaposan, hogy feloldódjon a karamell.
A mandulatej hozzáadásakor a karamell megkeményedhet, de folyamatos keverés mellett fel fog oldódni. Ha nem mandulatejet használsz, a tehéntejjel is hasonlóan kell eljárni.
Add hozzá a vanília kivonatot, a sót és a fahéjat, majd közepes lángon melegítsd tovább, de ne forrald fel.
A só kiemeli a karamell édes ízét. A fahéj helyett használhatsz más fűszereket is, például szerecsendiót vagy kardamomot.
Amikor az ital jól összeért és a karamell teljesen feloldódott, öntsd bögrékbe.
Ha a karamell nehezen oldódik, alacsony lángon melegítsd tovább, folyamatosan kevergetve.
Szórd meg a tetejét pirított mandulaszeletekkel és egy csipet fahéjjal a tökéletes ízhatás érdekében.
A mandulaszeleteket serpenyőben vagy sütőben is megpiríthatod.
Tálald melegen, és élvezd a selymes karamellás mandulatej ízét!
A tetejére szórhatsz egy kevés tengeri sót, hogy kiemeld a karamell édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.