Karamellizált hagymás mártás tálalva friss kenyérrel

Karamellizált hagymás mártás

A karamellizált hagymás mártás egy igazi klasszikus, amely egyszerre gazdag és édes ízvilágával nyűgözi le az ínyenceket. Ez a mártás a lassan karamellizált hagymának köszönhetően mély, intenzív ízeket kínál, amelyeket a fehérbor és tejföl krémessége tesz igazán különlegessé. Tökéletes kísérője lehet sült zöldségeknek, kenyérnek vagy bármilyen ételnek, amelyet szeretnél megkoronázni egy ízletes mártással.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
30 g Vaj
2 db Hagyma
10 g Barna cukor
50 ml Fehérbor
200 g Tejföl
5 g Friss kakukkfű
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymákat hámozd meg és szeleteld vékonyra.

    A vékonyra szeletelés fontos, hogy a hagyma egyenletesen karamellizálódjon.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és közepes lángon kezdd el pirítani a hagymát.

    A vajat ne égesd meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olívaolajat is.

    3

    Amikor a hagyma aranybarna, add hozzá a barna cukrot, és keverd össze, hogy a hagyma karamellizálódjon.

    A karamellizálást folyamatosan kevergetve végezd, hogy a cukor ne égjen meg, és a hagyma egyenletesen karamellizálódjon.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, amíg az alkohol elpárolog, és a szósz kissé besűrűsödik.

    Száraz fehérbort használj. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen keserű a mártás.

    5

    Keverd bele a tejfölt, a friss kakukkfüvet, és ízesítsd sóval és borssal.

    A tejfölt a legvégén add hozzá, és ne forrald, mert kicsapódhat. A kakukkfű helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például rozmaringot.

    6

    Hagyd hűlni, és tálald friss kenyérrel, sült zöldségekkel vagy mártogatósnak.

    A mártás hidegen és melegen is finom.