A hagymákat hámozd meg és szeleteld vékonyra.
A vékonyra szeletelés fontos, hogy a hagyma egyenletesen karamellizálódjon.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és közepes lángon kezdd el pirítani a hagymát.
A vajat ne égesd meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olívaolajat is.
Amikor a hagyma aranybarna, add hozzá a barna cukrot, és keverd össze, hogy a hagyma karamellizálódjon.
A karamellizálást folyamatosan kevergetve végezd, hogy a cukor ne égjen meg, és a hagyma egyenletesen karamellizálódjon.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, amíg az alkohol elpárolog, és a szósz kissé besűrűsödik.
Száraz fehérbort használj. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen keserű a mártás.
Keverd bele a tejfölt, a friss kakukkfüvet, és ízesítsd sóval és borssal.
A tejfölt a legvégén add hozzá, és ne forrald, mert kicsapódhat. A kakukkfű helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például rozmaringot.
Hagyd hűlni, és tálald friss kenyérrel, sült zöldségekkel vagy mártogatósnak.
A mártás hidegen és melegen is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.