Kare-Kare sertéslábakkal, földimogyoró pasztával és friss zöldségekkel

Kare-Kare sertéslábakkal

A kare-kare egy hagyományos filippínó étel, amelyet különösen ünnepi alkalmakkor készítenek. Az étel alapja a pörkölt földimogyoró paszta, amely gazdag ízt ad a levesnek. Eredetileg marhahúsból készült, de a sertéslábak változata új ízvilágot ad az ételnek. Az ínycsiklandó földimogyoró és szójaszósz kombinációja remekül illik a hús és a zöldségek frissességéhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertés láb
200 g Pechay (bok choy)
1 db Sárgarépa
1 l Víz
3 ek. Fűszeres pörkölt földimogyoró paszta
2 ek. Szójaszósz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
200 g Gumóban sült rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertés lábakat alaposan mosd meg, majd tedd egy nagy fazékba. Add hozzá a vizet, és főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, használhatsz nyomástartó edényt, így gyorsabban elérheted a kívánt állagot.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben az olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Pirítás közben ügyelj, hogy ne égjenek meg, mert a keserű íz hatással lesz a kész ételre.

    3

    Add hozzá a földimogyoró pasztát, szójaszószt és egy kevés vizet, majd keverd jól össze. Főzd közepes lángon 5-7 percig.

    Ha túl sűrűnek találod a pörkölt pasztát, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben feloldódjon.

    4

    Amikor a sertés láb megpuhult, add hozzá a pörkölt pasztás keveréket a főzőléhez. Keverd alaposan, és hagyd főzni még 15-20 percig.

    A paszta segít sűríteni és gazdagítani a leves ízét, így ügyelj arra, hogy jól elkeverd.

    5

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd kis kockákra. A pekájt (bok choy) szedd levelekre, majd add őket a leveshez, amikor a hús már majdnem kész.

    A zöldségek ne főzzenek túl sokáig, hogy megőrizzék a friss ízüket és a színüket.

    6

    Amikor a leves kész, tálald frissen sült rizs kíséretében. A rizs segít semlegesíteni a sós és fűszeres ízeket, így tökéletes kísérője a kare-kare-nek.

    A kare-kare hagyományosan rizzsel tálalva a legfinomabb, de akár más köret is illik hozzá, mint a pirított tészta vagy a pékáru.