Kare-Kare tofuval, kókusztejjel, pistáciával díszítve

Kare-Kare tofuval

A Kare-Kare egy tradicionális filipino étel, amelyet hagyományosan marhahússal készítenek, de a tofuval készült változat vegetáriánusok számára is kiváló választás. Az étel lényege a gazdag, kókusztejes alap és a különféle zöldségek kombinációja. A fűszeres kókusztej és a pörkölt tofut a pistáciával együtt tálalják, ami egy igazán különleges ízélményt biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
100 g Mungóbab
150 g Friss zöldbab
1 db Padlizsán
150 g Spenót
400 ml Kókusztej
3 ek. Kari paszta
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Pistáciamag
2 ek. Fűszeres szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben forró szezámmagolajban süsd meg aranybarnára.

    A tofu tökéletes textúrát kap, ha először egy kicsit megpirítod, hogy ropogós legyen.

    2

    A zöldbabot és a padlizsánt vágd fel kisebb darabokra, majd egy nagy lábasban egy kevés vízben főzd meg őket al dente állagúra.

    Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék roppanóságukat.

    3

    A mungóbabot főzd meg egy kis vízben, amíg megpuhul.

    A mungóbab sokáig eltarthat, ezért előre is megfőzheted.

    4

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben pirítsd meg őket szezámmagolajban, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma és hagyma pirítása mélyebb ízt ad az ételnek.

    5

    Add hozzá a kari pasztát, és pirítsd együtt a hagymával 2-3 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A kari paszta fűszeressége meghatározza a Kare-Kare jellegét, így ügyelj, hogy ne túl sokat tegyél bele.

    6

    Öntsd rá a kókusztejet, majd add hozzá a főtt zöldségeket és mungóbabot, és keverd össze.

    A kókusztej lágy, krémes textúrát ad az ételnek, így elnyomja a fűszerek erősségét.

    7

    Hagyj időt a levesnek, hogy a zöldségek átvegyék a fűszerek ízét, és közben ízlés szerint sózd és borsozd.

    A só és bors mennyiségét mindig a saját ízlésed szerint igazíthatod.

    8

    Amikor a zöldségek és a leves teljesen összeértek, tedd a kész tofut a tetejére és szórd meg pistáciamaggal.

    A pistáciamag extra ropogósságot ad a levesnek, és fűszeres ízt biztosít.

    9

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel díszítheted.

    A koriander frissessége ellensúlyozza a leves gazdag, krémes állagát.