Karela chips aranybarna, ropogós szeletek egy tányéron

Karela Chips (Keserű Dinnye Chips)

A keserű dinnye chips egy tradicionális indiai snack, amely a keserű dinnye különleges ízét hozza ki. A keserű dinnye, más néven karela, számos jótékony hatással bír, és a legjobb módja annak, hogy élvezhessük az ízét, ha ropogós snack formájában tálaljuk. Az indiai konyhában széles körben elterjedt, és rengeteg ételben használják, de a chips verziója különleges és egyedülálló alternatíva. Egyre népszerűbbé válik azok körében, akik valami különlegeset keresnek a szokásos snackek helyett. Ha szereted az erősebb, fűszeres ízeket, a karela chips tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Keserű dinnye
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Chili por
0.5 tk. Kömény por
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A keserű dinnyéket vágd fel hosszában, távolítsd el a magjait, majd vékony szeletekre vágd.

    A keserű dinnye belseje enyhén szivacsos, ezért érdemes egy kanállal alaposan kikaparni a magokat, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok.

    2

    A szeleteket egy tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel itasd le, hogy eltávolítsd róluk a felesleges nedvességet. Ez segít abban, hogy a chips ropogós legyen.

    Ne hagyd, hogy a keserű dinnye túl sokáig ázni a vízben, mivel ez csökkentheti az ízét.

    3

    Egy tálban keverd össze az olajat, sót, chili port, kömény port és citromlevet, majd forgasd bele a keserű dinnye szeleteket, hogy egyenletesen bevonják őket a fűszerek.

    A chili por mennyiségét igény szerint módosíthatod, ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentsd a chili mennyiségét.

    4

    Helyezd a fűszeres keserű dinnye szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ügyelve arra, hogy a szeletek ne fedjék egymást.

    Minél kevesebb helyet hagysz a szeletek között, annál ropogósabbak lesznek.

    5

    Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a szeletek aranybarnára és ropogósra sülnek.

    Ne hagyd elfelejteni ellenőrizni a chips állapotát 15 perc után, mert minden sütő másképp működik. Ha szükséges, forgasd át a szeleteket.

    6

    Miután elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni, hogy a chipsek még ropogósabbá váljanak.

    Ha még mindig puha, akkor tedd vissza a sütőbe 5-10 percre, hogy teljesen megszilárduljon.