Karfiol rizs currys zöldségekkel, frissen tálalva.

Karfiol rizs currys zöldségekkel

A karfiol rizs az utóbbi évek egyik legnépszerűbb alternatív körete, amely egészségesebb és alacsonyabb szénhidráttartalmú megoldást kínál. A currys zöldségek kombinációja egzotikus ízvilágot hoz az asztalra, amely minden alkalomhoz tökéletes választás. Ez a recept könnyen elkészíthető, és tele van tápanyagokkal, amelyek energikusan indítják a napot vagy zárják az estét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db karfiol
2 db sárgarépa
100 g zöldborsó
1 db kaliforniai paprika
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml kókusztej
2 ek. olívaolaj
2 tk. curry por
1 tk. kurkuma
1 tk.
1 csipet bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt vágd kisebb darabokra, majd egy késes robotgépben aprítsd rizsszerű állagúra. Ha nincs robotgéped, reszelőn is lereszelheted.

    A karfiolrizs akkor lesz a legjobb állagú, ha nem aprítod túl. Figyelj rá, hogy ne legyen pépes.

    2

    Pucold meg és aprítsd fel a sárgarépát, a kaliforniai paprikát, a vöröshagymát, és a fokhagymát.

    A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát 2-3 percig.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak az ételnek.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a kaliforniai paprikát, majd pirítsd őket 5-6 percig, hogy enyhén megpuhuljanak.

    A sárgarépa és a paprika akkor jó, ha még roppanós marad, ezért ne süsd túl.

    5

    Szórd meg a curry porral, kurkumával, sóval és borssal, majd alaposan keverd össze a zöldségekkel.

    A fűszereket alaposan keverd el a zöldségekkel, hogy mindenhol egyenletesen ízesítsék.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és add hozzá a zöldborsót. Párold a keveréket 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, egy evőkanál keményítőt keverj el egy kevés vízzel, és öntsd a zöldségekhez a kókusztejjel együtt.

    7

    Egy külön serpenyőben pirítsd meg a karfiolrizst 5-7 percig közepes lángon, amíg enyhén megpuhul, de még roppanós marad.

    A karfiolrizst ne pirítsd túl sokáig, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha még egy kicsit roppanós.

    8

    Tálaláskor helyezd a karfiolrizst egy tányérra, és halmozd rá a currys zöldségeket. Friss korianderrel díszítheted.

    A friss koriander helyett petrezselyemmel is díszítheted, ha jobban szereted.