Karfiolkrémleves füstölt paprikával tálalva

Karfiolkrémleves füstölt paprikával

A karfiolkrémleves füstölt paprikával egy egyszerű, mégis különleges leves, amely könnyedén elkészíthető bármilyen alkalomra. A füstölt paprika gazdag, mély ízt ad a krémes karfiolnak, míg a kókusztej lágy textúrát biztosít. Ez a leves tökéletes választás hideg napokra, vagy amikor egy könnyű, de tápláló ételre vágyunk. Kínáld friss kenyérrel vagy pirított magvakkal a tökéletes élmény érdekében.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldség alaplé
200 ml Kókusztej (vagy tejszín)
1 tk. Füstölt paprika
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
5 g Friss petrezselyem (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.

    A karfiolt alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. A rózsáira szedés megkönnyíti a főzést. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, hogy egyenletesen ízesítsék a levest.

    2

    Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd párold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg illatosak lesznek.

    Ügyelj, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt ad a levesnek. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve párold.

    3

    Add hozzá a karfiol rózsákat, és pirítsd őket 2-3 percig, hogy kissé karamellizálódjanak.

    A karfiolt ne pirítsd túl, mert akkor elveszíti a színét. Elég, ha csak egy kicsit megpirul.

    4

    Öntsd fel a zöldség alaplével, és fűszerezd sóval, borssal és füstölt paprikával. Főzd 15-20 percig, amíg a karfiol teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldség alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé sokkal ízletesebbé teszi a levest. A füstölt paprika mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    5

    Amikor a karfiol megpuhult, add hozzá a kókusztejet (vagy tejszínt), és botmixerrel pürésítsd, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    A kókusztejet (vagy tejszínt) forrald fel külön, mielőtt a leveshez adod, így nem fog kicsapódni.

    6

    Kóstold meg a levest, és szükség szerint állítsd be az ízesítést sóval és borssal.

    A leves ízét fokozhatod egy kevés citromlével vagy lime lével.

    7

    Tálaláskor szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és adj hozzá egy csipet füstölt paprikát a tetejére dekorációnak.

    A leveshez pirított kenyérkockákat vagy krutont is kínálhatsz.