Karfiolos curry lime-mal

Karfiolos curry lime-mal

A karfiolos curry lime-mal egy különleges és ízletes fogás, amely az ázsiai konyha gazdag ízvilágát hozza el. A karfiol roppanós textúrája remekül illeszkedik a kókusztej krémességéhez, míg a lime frissessége és a koriander aromája tökéletesen kiegészíti az ételt. Ideális választás, ha egy gyorsan elkészíthető, de különleges vegetáriánus fogást keresel, amely tele van tápanyagokkal és ízekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Karfiol
400 ml Kókusztej
400 g Paradicsomkonzerv
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
20 ml Olívaolaj
1 db Lime
10 g Friss koriander
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd finomra.

    A karfiolrózsákat vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert megéghet és keserű lesz.

    3

    Add hozzá a currypor és kurkuma keverékét, majd keverd össze, hogy a fűszerek felszabadítsák az ízüket.

    A fűszereket rövid ideig pirítsd, hogy intenzívebb legyen az ízük. Vigyázz, hogy ne égjenek meg.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és főzd 5 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

    Használhatsz darabolt paradicsomot vagy passzírozott paradicsomot is.

    5

    Add hozzá a karfiolt és a kókusztejet. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a karfiol megpuhul, de még roppanós marad.

    A kókusztej helyett használhatsz kókusztejszínt is, ha sűrűbb curryt szeretnél. A karfiolt ne főzd túl, mert szétesik.

    6

    Ízesítsd a curryt sóval, borssal és frissen facsart lime lével, hogy frissességet adj az ételnek.

    A lime lé helyett használhatsz citromlevet is. Kóstold meg a curryt, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, és kínáld rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriandert.