A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd finomra.
A karfiolrózsákat vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert megéghet és keserű lesz.
Add hozzá a currypor és kurkuma keverékét, majd keverd össze, hogy a fűszerek felszabadítsák az ízüket.
A fűszereket rövid ideig pirítsd, hogy intenzívebb legyen az ízük. Vigyázz, hogy ne égjenek meg.
Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és főzd 5 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
Használhatsz darabolt paradicsomot vagy passzírozott paradicsomot is.
Add hozzá a karfiolt és a kókusztejet. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a karfiol megpuhul, de még roppanós marad.
A kókusztej helyett használhatsz kókusztejszínt is, ha sűrűbb curryt szeretnél. A karfiolt ne főzd túl, mert szétesik.
Ízesítsd a curryt sóval, borssal és frissen facsart lime lével, hogy frissességet adj az ételnek.
A lime lé helyett használhatsz citromlevet is. Kóstold meg a curryt, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, és kínáld rizzsel vagy naan kenyérrel.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.