Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoát alaposan öblítsd át főzés előtt, hogy eltávolítsd a kesernyés ízt.
A karfiolt szedd rózsákra, locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, majd süsd 200°C-on 20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A karfiolrózsákat egyenletesen helyezd el a tepsiben, hogy mindenhol aranybarnára süljenek. Ha nincs időd sütni, serpenyőben is megpiríthatod.
A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára egy serpenyőben. Tedd félre.
A tofu pirítás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban megpiruljon. Ehhez tekerd papírtörlőbe, és nehezékkel nyomd le.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg olívaolajon, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha csípősebben szereted, használj több curryport.
Keverd bele a főtt quinoát a curry szószba, és add hozzá a sült karfiolt.
Óvatosan keverd össze, hogy a karfiol ne törjön össze.
Tálaláskor helyezd a pirított tofut a tetejére, és szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.
A szezámmag helyett használhatsz más magvakat is. A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.